menu

Limiet microkrediet Qredits verhoogd

Startende en bestaande ondernemers kunnen vanaf 15 september 2011 bij Qredits, de samenwerkende organisatie van banken en overheid, terecht voor een microkrediet met een limiet van € 50.000,-. Met deze verhoging verwacht de organisatie meer (startende) ondernemers te kunnen financieren en het ondernemerschap in het Kleinbedrijf verder te stimuleren.

Vraag naar microkrediet stijgt
De vraag naar microkredieten is het afgelopen jaar sterk toegenomen. In de praktijk ziet Qredits dat een redelijk aantal aanvragen niet in behandeling kon worden genomen omdat het aangevraagd krediet boven de € 35.000,- lag.

Daarnaast blijkt dat bij een aantal aanvragen de kredietbehoefte bewust naar beneden wordt gesteld  om onder de maximale € 35.000,- uit te komen. Met de nieuwe limiet van 50.000,- hoopt de organisatie beter te kunnen aansluiten bij de wensen van de ondernemers, en het Kleinbedrijf in Nederland verder ondersteunen.

Er zijn inmiddels 1.750 microkredieten verstrekt. Qredits staat voor een persoonlijke benadering en kredietverlening op een maatschappelijk verantwoorde manier.  Zo wordt er bij de beoordeling van de aanvragen van ondernemers uitgebreid stilgestaan bij de privé-situatie, om bijvoorbeeld overcreditering te voorkomen. Ook het uitgebreide persoonlijk contact en een bezoek aan het huis of bedrijfslocatie van de ondernemer draagt bij aan het zorgvuldig verstrekken van nieuwe kredieten.

Qredits Microkrediet
Sinds januari 2009 is Qredits dé landelijke microkredietinstelling voor ondernemers. Qredits is de handelsnaam van Stichting Microkrediet Nederland.

Deze stichting (zonder winstoogmerk) is een uniek samenwerkingsverband tussen ABN AMRO Bank, ING Nederland en Rabobank Nederland en het Fonds Werken aan Wonen, het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Reacties