menu

Main Mezzanine Capital maakt eerste transactie bekend

Main Mezzanine Capital, een investeringsbedrijf dat onder andere in Nederland actief is, heeft een eerste afronding gerealiseerd van een investeringstransactie voor het mezzaninefonds. Via dit fonds worden zogeheten mezzanineleningen verstrekt aan ICT-bedrijven in de Benelux en DACH-regio.

De beoogde doelgrootte van het fonds is 100 miljoen euro en hieruit zullen leningen tussen de twee tot acht miljoen euro worden verstrekt. Het gaat hierbij om mezzanineleningen: zakelijke leningen waarbij de kredietverstrekker veel risico loopt en in het geval van faillissement achteraan in de rij moet aansluiten bij andere schuldeisers. Het is daarom dan ook een achtergestelde lening.

Lening voor groei of overnames

De financiering komt in dit geval van Main Capital Partners, vermogende particulieren, family offices en institutionele partijen uit binnen- en buitenland. De leningen die eruit voortvloeien, zullen worden gebruikt voor de (co)financiering van groei, overnames en (gedeeltelijke) bedrijfsovernames door het eigen management van een bedrijf, oftewel een management buy-out.

Eerste lening is al ingebracht

Main Mezzanine Capital zegt de focus vooral te leggen op groeiende, winstgevende ICT-bedrijven met een sterk managementteam en minimaal drie miljoen euro omzet op jaarbasis. “Wij zijn zeer verheugd met het realiseren van de eerste closing van ons mezzaninefonds”, aldus managing partner Lars van ’t Hoenderdaal. “Vanuit de markt ervaren wij veel vraag naar deze vorm van financiering, waarbij wij enerzijds ondernemers ondersteunen in het realiseren van hun ambities en anderzijds aantrekkelijke rendementen realiseren voor onze funders. Wij ervaren een goede dealflow en hebben de eerste lening reeds ingebracht.”

Main Mezzanine Capital is onderdeel van investerings- en financieringsbedrijf Main Capital Partners, dat tot nu toe 18 leningen heeft verstrekt op een ‘deal-by-deal’-basis met een totale leningsomvang van 45 miljoen euro.

Reacties