menu

Mede-oprichter PayPal start investeringsfonds

Peter Thiel is een nieuw investeringsfonds begonnen, met meer dan 402 miljoen dollar aan vermogen. De mede-oprichter van PayPal is met zijn fonds genaamd Mithril op zoek naar groei-mogelijkheden, naar startups die al enige venture capital-investeringen hebben binnengehaald en van plan zijn binnenkort flink te groeien.

Peter Thiel geen onbekende
Thiel is niet alleen bekend van de mede-oprichting van betaalplatform PayPal, maar ook van de vroege investering die hij deed in Facebook. Tijdens de beursgang verkocht hij aandelen met een totale waarde van 640 miljoen dollar. Hoeveel van die miljoenen nu deel uitmaken van het vermogen van het nieuwe investeringsfonds is onbekend. Thiel ondersteunt met zijn miljoenen overigens al twee andere investeringsfondsen: Founders Fund, dat zich voornamelijk richt op ‘early stage’-investeringen, en Clarium Capital, een internationaal macro-economisch hedgefund.

Mithril zal wereldwijd rondkijken, maar is niet geïnteresseerd in bedrijven die op het punt staan om naar de beurs te gaan. Een gemiddelde investering zal waarschijnlijk zo’n 20 miljoen dollar bedragen. “We zijn op zoek naar ‘buigpunten'”, zo legt Ajay Royan, die mede-verantwoordelijk is bij Mithril, uit. “We zijn niet op zoek naar bedrijven die al in kannen en kruiken zijn, we willen bedrijven die op het punt staan de groeifase in te gaan.”

Genoeg mogelijkheden voor Mithril
Het nieuwe investeringsfonds bevindt zich in een interessant gebied in de investeerderswereld. De ‘early stage’-kant wordt namelijk overstelpt met geld, dankzij een overvloed aan nieuwe business angels. En aan de andere kant, waar bedrijven zitten die zich in een later stadium van ontwikkeling bevinden, wordt er met geld gesmeten door investeerder als de Russische miljardair Yuri Milner en venture kapitalisten die hopen een graantje mee te pikken van bedrijven die naar de beurs gaan. Maar tussen die twee groepen in is het niet zo druk bezaaid en ontstaat er dus een mogelijkheid voor een bedrijf als Mithril.

Reacties