menu

Nu op Collin Crowdfund: Vastgoed-belegging met rendement van 6%, LTV van 72% en eerste hypotheek. Zie de campagne van Carpenter Investment B.V.

Meer venture capital-deals in UK na Brexit

Meer venture capital-deals in UK na Brexit

Brexit lijkt nog weinig invloed te hebben gehad op venture capitalists. Voor het referendum waren er gemiddeld 15 VC-deals per maand, terwijl er daarna gemiddeld 23 deals plaatsvonden. Ook is het gemiddeld aantal dollars dat werd geïnvesteerd in de UK sinds het referendum alleen maar toegenomen.

Dat en meer blijkt uit een rapport van investeerder Gil Dibner. Hij verzamelde interessante data uit Europa en Israël, twee markten waar hij zelf ook regelmatig in investeert.

Van 15 naar 23 VC-deals per maand

Als er wordt gekeken naar het volume van investeringen in het Verenigd Koninkrijk, dan lijkt er geen bewijs voor te zijn dat de Brexit heeft gezorgd voor enige vertraging in venture-capital-activiteit. In de achttien maanden voorafgaand aan het referendum, gehouden op 23 juni 2016, waren er gemiddeld 15 deals per maand. Na het referendum is dat gemiddelde opgelopen naar 23.

Ook het aantal dollars dat in de UK werd geïnvesteerd lijkt niet negatief te zijn beïnvloed doordat het Britse volk zich uitsprak over het verlaten van de Europese Unie. In de anderhalf jaar voorafgaand aan het referendum werd er gemiddeld 819 miljoen dollar per kwartaal geïnvesteerd, terwijl ná het referendum dit bedrag toenam tot meer dan een miljard dollar.

In het rapport wordt ook stilgestaan bij andere interessante statistieken met betrekking op Europa en Israël. Zo was het totale investeringsvolume in deze markten 5,5 miljard dollar waard in het derde kwartaal van dit jaar en 5,8 miljard in het tweede kwartaal.

13 mega-deals in Europa

Ook waren er in de laatste twee kwartalen in Europa in totaal 13 zogeheten mega-deals, deals van meer dan 100 miljoen dollar. Onder andere Deliveroo, Klarna en Showroomprive haalden meer dan 100 miljoen op.

En waar de UK leidt in Europa wat betreft het volume van investeringen, is Frankrijk ook goed bezig, met vier kwartalen op rij dat het volume toeneemt.

Reacties