Nieuw crowdfundingplatform voor vastgoed

Nieuw crowdfundingplatform voor vastgoed

Crowdinvesting heeft VastgoedInvesteren.nl gelanceerd, een nieuw crowdfundingplatform dat zich specifiek richt op vastgoed. Met de lancering van dit platform wil Crowdinvesting inspelen op de sterk groeiende vraag naar alternatieve financiering in de vastgoedsector.

Crowdfunding heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen en deze vorm van alternatieve financiering blijft niet beperkt tot een select aantal sectoren. Zo vind je crowdfunding terug in de horeca, in het bedrijfsleven, onder consumenten, maar dus ook in de vastgoedsector.

CrowdInvesting, dat ook achter DuurzaamInvesteren.nl zit, denkt dat crowdfunding in deze industrie een belangrijke rol gaat spelen bij de financiering van projecten. “Deze verwachting wordt mede ingegeven door de maatschappelijke behoefte om in Nederland meer en duurzaam te bouwen”, zo licht het bedrijf toe.

Duurzaam investeren

Er is in ieder geval weer een grote vraag naar woningen en kantoorruimte. En door allerlei klimaatafspraken, maar ook door een sterker bewustzijn onder de maatschappij, wordt er veel geld geïnvesteerd in het verduurzamen van de bestaande vastgoed in ons land.  “Deze ontwikkelingen gaan gepaard met een grote financieringsbehoefte waarbij partijen steeds vaker kijken naar alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding”, aldus VastgoedInvesteren.nl.

Vastgoed financieren

Via het platform kunnen ondernemers die graag hun vastgoed financieren, het benodigde kapitaal bij particuliere investeerders. En omgekeerd kan natuurlijk ook: particulieren kunnen via dit platform investeren in vastgoed. Sinds deze week staat de eerste propositie op de site. Het gaat om de uitgifte van een obligatielening verbonden aan de aankoop en exploitatie van een kantoorpand in Amersfoort.

Crowdfundingplatform Vastgoedinvesteren.nl.
Crowdfundingplatform Vastgoedinvesteren.nl.
Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten