Nieuw kantoor Funding Circle feestelijk geopend

Nieuw kantoor Funding Circle feestelijk geopend

Gisteravond werd het nieuwe kantoor van Funding Circle in Amsterdam officieel geopend. Het is alweer de vijfde opening in vier jaar tijd voor Funding Circle Nederland. Jeroen Broekema, directeur Nederland, belooft: “Hier blijven we écht even zitten!”

Funding Circle Nederland bestaat nog maar zo’n vier jaar maar is in deze korte tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste alternatieve financieringsbronnen voor met name het kleinbedrijf. Ondanks dat de leningen maximaal 250.000 euro bedragen, wist het alleen al afgelopen jaar in Nederland ruim 80 miljoen euro te faciliteren, dankzij investeringen van zowel individuele particulieren als institutionele beleggers samen.

‘Team van Funding Circle inmiddels uitgebreid naar 65 man’

Die cijfers komen natuurlijk niet zomaar tot stand. Ook het team van Funding Circle is de afgelopen jaren snel uitgebreid. In april 2018 bezochten wij het bedrijf nog om het te feliciteren met de uitbreiding van 20 werkplekken op haar vorige locatie. Inmiddels zijn er alweer zo’n 65 man in Amsterdam aan het werk en was het ook dankzij die uitbreiding alweer te klein.

Gisteren werd het kantoor in het Atrium in Amsterdam geopend met naar schatting ruim 250 aanwezigen, waaronder Investeerders.nl. Het is alweer de vijfde verhuizing in vijf jaar tijd en Jeroen Broekema kon er op deze opening zelf wel om lachen, feliciteerde zijn makelaar zelfs even – “we leveren je prima business, toch?” –  maar vertelde vervolgens met een serieuze noot dat de medewerkers zich hier echt thuis kunnen gaan voelen. Voorlopig wil hij dan ook niet meer weg.

Funding Circle Nederland begon destijds op dezelfde verdieping

De locatie is waarschijnlijk niet helemaal toevallig gekozen, want vier jaar geleden begon Funding Circle Nederland in hetzelfde gebouw, en zelfs op dezelfde vierde verdieping. Maar nu zit het daar dus met een geheel nieuw kantoor waar een uitbreiding nog wel mogelijk is.

Hoelang dat duurt, was een vraag die tijdens de paneldiscussie nog even langskwam. Ondanks dat bijna alle vier de panelleden zeer positief waren over fintechs en Funding Circle, was de laatste vraag nog wel interessant: hoe financiert het mkb zichzelf over vijf jaar?

Wie gaat het mkb financieren?

Europarlementariër Caroline Nagtegaal opende de stelling voorzichtig. Zij voorziet dat de banken simpelweg belangrijk en de standaard blijven, maar ziet daarnaast voldoende ruimte voor de groei van alternatieve financierders. Don Ginsel, oprichter van Holland Fintech, denkt dat dat het nog wel verder gaat. Nieuwe fintech-innovaties die de financiële wereld verder op hun kop zetten komen nog regelmatig langs.

Pauline Bieringa, Managing Director Public Finance BNG Bank, is het toch wel met Don eens. “Ik ben al zo’n dertig jaar in de bankwereld actief en al die tijd is er over verandering gesproken. Maar de laatste jaren zie ik het ook gebeuren en volgens mij is er geen weg meer terug. Over vijf jaar huren jullie niet alleen deze vierde verdieping meer, maar is het hele Atrium gevuld met Funding Circle.”

‘Over 5 jaar is Funding Circle grootste mkb-financierder van Nederland’

Samir Desai, CEO en medeoprichter van Funding Circle, sluit zich daar graag bij aan. “Kijk maar naar wat Quicken Loans heeft gerealiseerd in de Verenigde Staten.” Die zijn de grootste hypotheekverstrekker, werken online en halen hun geld uit de markt. Naast institutionele beleggers worden ze ook gefinancierd door banken. Volgens Samir kan Funding Circle hetzelfde doen in Nederland, en Europa. “Over vijf jaar? Dan hoop ik dat Funding Circle in Nederland de grootste financierder van het mkb is.”

De opening van het nieuwe kantoor van Funding Circle werd feestelijk geopend. ©Investeerders.nl
De opening van het nieuwe kantoor van Funding Circle werd feestelijk geopend. ©Investeerders.nl
Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten