October: €100 miljoen terugbetaald aan investeerders

October: €100 miljoen terugbetaald aan investeerders

Online kredietplatform October (vroeger bekend als Lendix) heeft deze maand een fraaie mijlpaal bereikt. Het platform heeft namelijk de drempel bereikt van 100 miljoen euro die aan investeerders is terugbetaald.

October bestaat nu zo’n vier jaar en heeft in die tijd al meer dan 260 miljoen euro uitgeleend aan het Europese midden- en kleinbedrijf. En nu is bijna veertig procent van dat bedrag, namelijk 100 miljoen euro, terugbetaald aan individuele en institutionele investeerders. Dit gebeurt in de vorm van maandelijkse aflossingen, bestaande uit uitgeleend kapitaal en het rendement.

Het is uiteraard een mooie mijlpaal, maar hierbij moet wel worden opgemerkt dat die vooral in het buitenland is gerealiseerd. In Nederland is October namelijk pas sinds dit jaar echt actief en zijn de terugbetalingen aan investeerders dus nog zeer beperkt geweest, al konden Nederlanders natuurlijk wel al jaren investeren in buitenlandse projecten. Op navraag van Investeerders.nl hoeveel er aan Nederlanders is terugbetaald, heeft het platform nog niet gereageerd.

Al 570 projecten ondersteund door investeerders

Voor de totale markt waarin October actief is (Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland) is het een fraai nieuwtje. In deze vier landen hebben investeerders samen al 570 projecten ondersteund. Hierbij werd gemiddeld een bedrag van 460.000 euro per project geïnvesteerd.

‘Trots op bijdrage aan Europese mkb’

“We zijn trots op onze bijdrage aan het Europese midden- en kleinbedrijf”, zegt Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland. “Wij overstijgen Europese grenzen en bieden ondernemers een stabiele financieringsbron zonder gedoe en – na goedkeuring – met zekerheid van financiering. October geeft investeerders uit heel Europa de kans om het mkb te ondersteunen in hun groei en daarmee impact en betekenis te realiseren.”

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten