October haalt 258 miljoen op voor Europese mkb

October haalt 258 miljoen op voor Europese mkb

Er is nu bijna 45 miljoen euro beschikbaar voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Dit geld komt van investeerders die miljoenen hebben gestopt in het vierde fonds van October. Er is in totaal voor 258 miljoen euro opgehaald voor het Europese mkb.

Kredietplatform October heeft de miljoenen opgehaald bij verschillende investeerders. Het grootste gedeelte, 200 miljoen euro, is afkomstig van Intesa Sanpaolo, de op een na grootste bank van Italië. Zij steken het geld in een fonds dat bestemd is voor het Italiaanse mkb.

Een andere grote internationale investeerder heeft toegezegd 20 miljoen euro te investeren in October’s vierde fonds, dat daarmee groeit naar 135 miljoen euro. Vanuit dat geld zal ook het Nederlandse mkb worden gefinancierd voor een bedrag van zo’n 45 miljoen euro.

Daarnaast hebben zes grote verzekeringsmaatschappijen en Caisse Des Depôts et Consignations (een publieke instelling die optreedt als openbare kredietverstrekker en investeerder) 38 miljoen euro beschikbaar gesteld voor Franse bedrijven die actief zijn in het toerisme.

258 miljoen euro onmiddellijk beschikbaar

Het totaal van 258 miljoen euro komt onmiddellijk beschikbaar voor ondernemers in Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Volgens Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland, kan het kapitaal worden gezien als een arm die investeerders slaan om het Europese mkb in deze onzekere tijden.

Investeerders slaan een arm om het Europese mkb.

Eerder deze maand maakte October bekend dat er al duizend projecten zijn voorzien van financiering in de vijf jaar dat het online platform leningen verstrekt aan het Europees mkb. Een andere opsteker is dat het kredietplatform is geaccrediteerd voor de BMKB-C-regeling, wat betekent dat de overheid garant staat voor geselecteerde leningen tijdens de coronacrisis.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten