October leende al 10 miljoen euro uit

October leende al 10 miljoen euro uit

Via kredietplatform October is er meer dan 10 miljoen euro uitgeleend aan het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Dat is het platform gelukt in nog geen jaar tijd, aangezien wat voorheen Lendix werd genoemd pas in november 2018 in ons land werd gelanceerd.

October wist de mijlpaal afgelopen vrijdag te halen. Hierbij melde het mkb-kredietplatform ‘best trots’ te zijn.  “Door de financiering van drie nieuwe projecten deze week is er via ons in totaal nu meer dan 10 miljoen euro uitgeleend aan Nederlandse bedrijven.”

Gemiddeld 400.000 euro per project

Deze ochtend om elf uur gaat het nieuwste project online (Nomenta wil 413.000 euro ophalen). Met deze niet meegerekend, zijn er tot nu toe sinds de lancering in november vorig jaar 25 projecten gefinancierd. Dat komt dus neer op een gemiddeld bedrag van 400.000 euro dat via October wordt opgehaald.

Zes projecten van 1 miljoen euro of meer

Gaan we dat dieper in op de cijfers, dan zien we dat er zes projecten zijn die een miljoen euro of meer hebben weten op te halen. Hieruit kan toch wel de conclusie worden betrokken dat het Franse leenplatform met name populaire is bij de wat grotere projecten.

Eén project met kredietscore A, de meeste B+

De meeste projecten die via October liepen kregen een kredietscore B+ mee. Ook zat er één project tussen dat kredietscore A kreeg en daarmee volgens October het veiligste project was om in te investeren. Dat was de aanvraag van Constar Beheer, dat 1 miljoen euro vraag en daar 3,50 procent rente voor over had met een looptijd van twaalf maanden.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten