October wil aflossingen opschorten voor 3 maanden

October wil aflossingen opschorten voor 3 maanden

October heeft wegens het coronavirus een flink aantal kredietnemers die zich voorbereiden op een recessie of die al in liquiditeitsproblemen verkeren. Daarom wil October graag de kapitaalaflossingen voor kredietnemers opschorten voor de komende drie maanden.

De voorgestelde maatregel betekent dat particuliere investeerders en institutionele investeerders in april, mei en juni alleen rente ontvangen. Kredietnemers hoeven in deze periode de maandelijkse kosten niet te betalen.

‘In het belang van investeerders’

Over het plan zegt October: “We geloven dat het in het belang van de investeerders is. Om uw investering terug te krijgen is het van essentieel belang dat kredietnemers deze crisis overleven. Het behoud van liquide middelen is in dat opzicht noodzakelijk.”

Het is van essentieel belang dat kredietnemers deze crisis overleven.

Het crowdfundingplatform benadrukt dat de opschorting als een kortetermijnoplossing gezien moet worden, al kan de periode natuurlijk wel verlengd worden als dat nodig is. “Mocht het nodig zijn om de periode van drie maanden te verlengen, zal het besluit worden onderworpen aan een nieuwe stemming.”

Alleen particuliere investeerders moeten nog stemmen

Vooralsnog gaat het dus alleen om een voorstel. Om de maatregel daadwerkelijk uit te voeren, heeft October toestemming nodig van hun investeerders. De institutionele investeerders hebben al aangegeven de aflossingen te willen opschorten. Ook het management van October wil hiertoe overgaan. De 21.000 particuliere investeerders wordt gevraagd voor of tegen het opschorten te stemmen.

De stemming sluit donderdag 19 maart om 23:59.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten