menu

Overzicht venture capital-bedrijven in Europa

Venture capital heeft al heel wat kleine bedrijfjes tot ware grootmachten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Groupon, Twitter en vele anderen. Investeerders pompen veel geld in dergelijke bedrijfjes om ze zo een snelle groei te kunnen laten realiseren. Maar welke venture capital-investeerders zijn er zoal in Europa?

Marketeer James Pursey schreef voor Entrepreneur Handbook een handig overzicht van venture kapitalisten in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. In de lijst staan niet alleen de top venture kapitalisten, maar ook enkele bedrijven uit hun portfolio, contactgegevens, de beste aanpak, investeringsniveau en een kleine omschrijving van het soort bedrijven waarnaar ze op zoek zijn.

De lijst is nog niet zo lang geleden gepubliceerd en wordt constant aangevuld, binnen enkele weken moeten er ook VC’s uit Amerika tussen staan. In de huidige lijst staan VC’s als Index Ventures (hebben geïnvesteerd in onder andere Dropbox, Facebook en Skype), Accel Partners (Spotify, Etsy), DN Capital (Shazam) en Advent Venture Partners (DailyMotion).

Mocht je op zoek zijn naar investeerders in Nederland, daar hebben wij een handig overzicht van! In ons investeerders-overzicht vind je investeerders als  Maxwell Group Amsterdam, Investormatch, Money Meets Ideas en OMFL.

Verder lezen

Reacties

  • Juriaan Karsten

    Bij deze deel ik graag http://www.nlfunding.co met jullie.

    NLfunding is een website waar men alle VC’s in Nederland (seed/early/later etc..) kan vinden.
    Ook toont de website veel informatie over de VC’s zoals portfolio bedrijven en de gemaakte exits.

    ** Disclaimer, ik heb http://www.nlfunding.co zelf gemaakt. Het is een project voor de startup community in Nederland. Alle informatie op de site is volkomen gratis en voor iedereen beschikbaar. Ik hoop dat mensen er iets aan hebben:) **