Overzicht venture capital-bedrijven in Europa

Venture capital heeft al heel wat kleine bedrijven tot ware grootmachten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Groupon, Twitter en vele anderen. Investeerders pompen veel geld in dergelijke bedrijfjes om ze zo een snelle groei te kunnen laten realiseren. Maar welke venture capital-investeerders zijn er zoal in Europa?

Marketeer James Pursey schreef voor Entrepreneur Handbook een handig overzicht van venture kapitalisten in het Verenigd Koninkrijk en de rest van Europa. In de lijst staan niet alleen de top venture kapitalisten, maar ook enkele bedrijven uit hun portfolio, contactgegevens, de beste aanpak, investeringsniveau en een kleine omschrijving van het soort bedrijven waarnaar ze op zoek zijn.

Binnenkort ook Amerikaanse venture capital
De lijst is nog niet zo lang geleden gepubliceerd en wordt constant aangevuld, binnen enkele weken moeten er ook VC’s uit Amerika tussen staan. In de huidige lijst staan VC’s als Index Ventures (hebben geïnvesteerd in onder andere Dropbox, Facebook en Skype), Accel Partners (Spotify, Etsy), DN Capital (Shazam) en Advent Venture Partners (DailyMotion).

Mocht je op zoek zijn naar investeerders in Nederland, daar hebben wij een handig overzicht van! In ons investeerders-overzicht vind je investeerders als  Maxwell Group Amsterdam, Investormatch, Money Meets Ideas en OMFL.

Gerelateerde berichten