Investeerders.nl
menu
Geldvoorelkaar

Private equity steeds populairder bij overnames

Private equity steeds populairder bij overnames

Private equity-partijen zijn steeds vaker te vinden op de transactiemarkt. Voor minstens de helft van de topbestuurders wereldwijd is private equity de voornaamste concurrent voor het binnenslepen van een overnamekandidaat.

Dit blijkt uit de 17e editie van de Global Capital Confidence Barometer, een enquĂȘte van EY, die door 2.650 topbestuurders uit 43 verschillende landen werd ingevuld. Bijna alle respondenten gaven hierin aan te geloven dat de wereldwijde economische groei stabiel blijft of zelfs verbetert. Er zijn ook positieve geluiden waarneembaar over de wereldwijde fusie- en overnamemarkt; 99 procent denkt dat die de komende twaalf maanden stabiel blijft of verbetert.

‘Private equity is grootste concurrent’

Een kleine meerderheid van 56 procent heeft de intentie om overnames te doen in het komende jaar. Daarbij tekent EY op dat private equity waarschijnlijk een van de grootste factoren in de M&A-business wordt voor de komende twaalf maanden. Bedrijven zullen meer dan in de afgelopen vijf jaar concurrentie krijgen bij het binnenslepen van een overnamekandidaat. Volgens 51 procent van de topbestuurders is private equity op dit gebied zelfs hun grootste concurrent.

Minder druk en kunnen grote aankopen doen

“Het traditionele private equity-model heeft een gemiddelde beleggingsperiode van drie tot vijf jaar. Maar terwijl de industrie volwassener wordt, experimenteert het met variaties op dit thema”, zo schrijft EY. “Met een beleggingsperiode die twee keer zo lang is als die van een klassiek fonds, ervaren nieuwe, langlopende fondsen minder druk om snel kapitaal aan te wenden, terwijl ze wel de mogelijkheid behouden om grote aankopen te doen.”

Private equity bij fusies en overnames

Reacties