menu
Lendahand

Qredits passeert grens van 100 miljoen euro

Microkredietinstelling Qredits heeft tot op de dag van vandaag 100 miljoen euro aan microkredieten verstrekt in ons land. Sinds de start zes jaar geleden hebben meer dan zesduizend ondernemers in het MKB op deze wijze hun financiering gekregen. Het betreft hier in de meeste gevallen (70%) een startend bedrijf.

Qredits maakte deze mijlpaal vandaag bekend. Daaruit blijkt ook dat naast die 100 miljoen aan microkredieten, de organisatie ook nog eens twintig miljoen euro heeft verstrekt aan MKB-kredieten. Qredits verstrekt microkredieten tot 50.000 euro en MKB-kredieten tot 250.000 euro aan zowel startende als bestaande ondernemingen. De kredietverstrekker laat ook weten dat maandelijks 3,5 miljoen euro aan kredieten wordt uitgeboekt aan gemiddeld 120 ondernemers.

Meerderheid na 3 jaar nog actief
Over startups wordt nog wel eens gezegd dat die in veel gevallen geen lang leven beschoren zijn. Van alle webwinkels bijvoorbeeld die in 2012 zijn opgericht, bestaat al bijna de helft niet meer. Maar uit cijfers van Qredits blijkt toch iets anders. Van de zesduizend gefinancierde ondernemers, blijkt een groot deel (86%) na drie jaar nog steeds een actief bedrijf te hebben én aantoonbaar werkgelegenheid te creëren.

“Het default-/afboekingspercentage kredieten is slechts 5% van de kredietportefeuille, als gevolg van de strakke en persoonlijke begeleiding én coaching”, zo laat de kredietverstrekker weten. Veel van hen klanten maken de eerste jaren gebruik van een coachingsprogramma, dat door zeshonderd coaches vrijwillig wordt gegeven. Ook heeft Qredits zogenaamde e-learnings ontwikkeld waarmee ondernemers worden geholpen bij marketingactiviteiten en het debiteurenbeheer.

Qredits verwacht de komende jaren nog verder te groeien qua kredietvolume. Ook zal er dit jaar nog een werkkapitaalproduct worden geïntroduceerd, waarmee ondernemers gefaciliteerd kunnen worden bij tijdelijke kredietbehoefte.

Reacties