Qredits verstrekte 30% meer kredieten in 2017

Qredits verstrekte 30% meer kredieten in 2017

Kredietverstrekker Qredits heeft vorig jaar 2.244 zakelijke leningen verstrekt aan ondernemers. Dat is een stijging van zo’n 30 procent in vergelijking met het aantal verstrekte kredieten in 2016. Van de verstrekte kredieten gingen er honderd naar de eilanden Bonaire, Aruba en Sint-Maarten.

Dit maakte Qredits vorige week bekend met een infographic. Het blikt hierin terug op de behaalde resultaten van vorig jaar en daaruit blijkt dus onder meer dat het bedrijf meer dan 2200 kredieten heeft verstrekt. In november werd nog een mooie mijlpaal bereikt: toen werd het 10.000ste krediet uitgeboekt. Ook zijn er vorig jaar negenhonderd coachingstrajecten gestart, tien procent meer dan in het jaar ervoor.

45 klassen volgen EigenBaas-programma

Verder waren er vorig jaar 45 klassen, op dertig verschillende scholen, die bezig zijn met het EigenBaas-programma. Dit project werd in 2013 opgezet en is speciaal ontwikkeld voor het voortgezet en middelbaar onderwijs. Qredits wil hiermee de praktijk en theorie van het ondernemerschap beter op elkaar laten aansluiten. Ook organiseert Qredits de EigenBaas-avondschool, wat vorig jaar veertien succesvolle klassen heeft opgeleverd.

“In een jaar waarin we onder andere de mijlpaal van 10.000 verstrekte leningen hebben bereikt, zien we ook een substantiële groei in de volle breedte van ons productenaanbod”, zo blikt het bedrijf terug. “Qredits is niet meer weg te denken uit het financieringslandschap voor ondernemers en ook voor 2018 zijn we al weer goed uit de startblokken.”

Infographic Qredits

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten