Qredits verstrekte kwart miljard euro aan kredieten

Qredits verstrekte kwart miljard euro aan kredieten

Qredits heeft 250 miljoen euro aan zakelijke kredieten verstrekt. Dit is naar eigen zeggen een record in de wereld van alternatieve financierders. Met het kwart miljard heeft Qredits nu al meer dan twaalfduizend startende en bestaande ondernemers geholpen.

De mijlpaal werd deze week door Qredits bekendgemaakt op haar website. Daarin maakt het ook duidelijk dat maar liefst driekwart van het totale bedrag is verstrekt aan kredieten onder de vijftigduizend euro. Twintig procent is als mkb-krediet verstrekt (tot 250.000 euro) en de overige vijf procent als flexibel krediet.

Over de gehele portefeuille van Qredits gezien, ligt het aandeel starters op 63 procent. Het aantal bestaande ondernemers dat via het platform geld leent neemt sinds 2015 wel toe. Zo gaat ruim 44 procent van de kredietverstrekkingen naar bestaande ondernemers. Bij het mkb-krediet is dat aandeel nagenoeg gelijk.

Vooral krediet voor horeca, detailhandel en zakelijke dienstverlening

Wanneer Qredits krediet verstrekt, dan gebeurt dat met name in branches als de horeca, detailhandel en zakelijke dienstverleningen. Bij de verschillende soorten krediet die het platform aanbiedt, zijn deze branches het meest populair.

‘Flexibel krediet van grote toegevoegde waarde’

Volgens Qredits is met name het in 2015 geïntroduceerde Flexibel krediet, ook wel werkkapitaal krediet genoemd, populair. Sinds de introductie zijn er al meer dan 1.400 van dit soort kredieten verstrekt. Met Flexibel krediet kunnen ondernemers financieel tijdelijk meer ruimte creëren.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten