Max Crowdfund

RevenYOU: ‘Met 0,01 procent van de markt zijn we binnen’

RevenYOU: ‘Met 0,01 procent van de markt zijn we binnen’

Met haar open source handelsplatform – een marktplaats voor handelsalgoritmes – wil RevenYOU beleggen toegankelijk maken voor iedereen. Investeerders sprak met medeoprichter en commercieel directeur Colin Groos, die een miljoenenpubliek verwacht te bereiken: “We hebben alles mee om gigantisch hard te groeien.”

De strategie voor de app werd bedacht in 2017, toen Colin een geautomatiseerde strategie op de beurs wilde inzetten. “Als ik toch elke keer hetzelfde doe, kan ik het net zo goed programmeren”, vond hij. Vanuit deze basis werd er doorontwikkeld tot de huidige app: een beleggingsplatform waar gebruikers hun favoriete algoritme(s) kiezen en vervolgens bots het werk laten doen.

‘Emotie is de slechtste raadgever op de beurs’

Na een testperiode van ruim twee maanden is de beleggingsapp vanaf 1 december beschikbaar voor het grote publiek. Bij de livegang kunnen beleggers kiezen uit minimaal twintig verschillende algoritmes. Dit aantal zal naar verwachting snel oplopen, aangezien programmeurs van over de hele wereld hun algoritme(s) kunnen indienen. “We zijn een soort Spotify voor de beleggingswereld”, zegt Colin.

Met RevenYOU wil hij ook mensen zonder enige beurskennis succesvol laten handelen. “Het probleem met beleggen is dat veel mensen er niet goed in zijn. Zeker niet wanneer zij zich laten leiden door emoties.” Door gebruikers een overzicht te tonen met verschillende algoritmes – gerangschikt op rendement uit het verleden en rekening houdend met beursontwikkelingen – moet iedereen in theorie extra inkomsten kunnen verwerven. En wie wil, kan eerst een tijdje oefenen met fictief geld.

‘We beginnen met de cryptobeurs’

De startup begint met de cryptobeurs, waar volgens Colin dagelijks tussen de 60 en 130 miljard dollar in omgaat. “Ook al krijgen we slechts 0,01 procent van die markt in handen, dan heb je het nog steeds over bizar veel geld.” Daarnaast is RevenYOU druk bezig om een brokervergunning in handen te krijgen, zodat het ook toegang heeft tot de aandelen– en valutahandel.

De eerste maand na de lancering moeten gebruikers minimaal 50 euro inleggen om te kunnen handelen, maar na verloop van tijd wordt dit teruggebracht naar twintig euro. “We hebben gekozen voor een initiële toegangsdrempel zodat we gecontroleerd kunnen groeien.” Vooralsnog is de app alleen beschikbaar voor Nederlandse gebruikers, maar het is de bedoeling om gefaseerd uit te breiden naar de rest van Europa.

Om de verwachte groei te kunnen voorfinancieren, haalde RevenYOU de afgelopen twee jaar 2,5 miljoen euro op in twee investeringsrondes. Begin december volgt een nieuwe ronde, waarbij de startup achthonderd certificaten van aandelen uitgeeft. “We hopen minimaal een miljoen euro bij te kunnen schrijven.”

‘Volgend jaar zijn we winstgevend’

Dat je als startup – zeker in de fintech – altijd een financieringsbehoefte hebt, deert Colin niet. “Als de technologie schaalbaar is, je een potentieel miljoenenpubliek hebt, het verdienmodel simpel en helder is, heb je alles in je om gigantisch hard te groeien.”

Colin verwacht dan ook dat het platform snel duizenden gebruikers heeft. “Alleen al op Facebook hebben we een community van bijna 70.000 mensen. Samen met de groep die we bereikten tijdens de investeringsrondes en het netwerk van onze programmeurs komen we op ruim tachtigduizend potentiële gebruikers”, vertelt hij.

Per transactie rekent RevenYOU een fee van 0,02 procent, waarvan 45 procent terechtkomt bij de maker(s) van het algoritme en de rest voor de startup is. Bij ongeveer 2500 betalende gebruikers draait het bedrijf naar eigen zeggen break-even. “We verwachten 2019 af te sluiten met minimaal tweeduizend gebruikers en met een beetje geluk zijn we begin volgend jaar al winstgevend.”

Linda

Linda

Linda werkt sinds 2015 bij Zietuwel, het bedrijf achter investeerders.nl. Hier houdt ze zich hoofdzakelijk bezig met interviews, events en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Linda

Gerelateerde berichten