Rocket Internet lanceert kredietverstrekker Zencap

Rocket Internet lanceert kredietverstrekker Zencap

Rocket Internet, de venture capital-incubator uit Duitsland, heeft wederom een kredietverstrekker gelanceerd. Zencap gaat leningen met een waarde van tussen de tienduizend en 150 duizend euro uitgeven aan bedrijven. Eerder lanceerde het al het soortgelijke bedrijf Lendico.

Om via Zencap geld te lenen voor je bedrijf dient deze minstens twee jaar actief te zijn, over solide financiën te beschikken en een totale omzet te hebben van minstens een ton. De nominale rentetarieven bungelen tussen de 4 en 14,6% en Zencap vraagt aan leners tussen de 1 en 4,5% aan fees, wat weer afhankelijk is van de leenduur (er kan geleend worden voor zes tot zestig maanden). Bedrijven kunnen al vanaf 100 euro lenen.

‘Een op de vijf krediet-gesprekken in Duitsland zonder succes’
Volgens oprichter en CEO Christian Grobe is 99% van alle bedrijven in Duitsland een midden- en kleinbedrijf. En samen zetten deze mkb’s zo’n twee miljard euro om. De middenstand is dus de ruggengraat van de Duitse economie. Maar kredietleningen zijn voor deze spelers vaak een lang en bureaucratisch proces dat vaak eindigt in frustratie, aangezien twintig procent van alle krediet-gesprekken met Duitse banken zonder succes is. Met Zencap willen we deze barrières wegnemen en mkb’s een gemakkelijk en niet-bureaucratisch alternatief voor banken bieden.”

Matthias Knecht, ook oprichter en CEO, vult aan: “Wij willen opnieuw de ondernemende creativiteit en de vrijheid om met innovatie ideeën te komen bij de mkb-sector in Duitsland stimuleren. En de sleutel hiertoe ligt in lean processen, effectief risicobeheer en simpele aanvraagprocedures. Zo kunnen onze klanten snel focussen op wat echt telt: hun bedrijf.”

Zencap heeft momenteel een team van 35 experts die over uitgebreide financiële expertise beschikken. Het bedrijf is gevestigd in Berlijn en wordt financieel ondersteund door incubator Rocket Internet, die ook achter succesvolle internetbedrijven als Zalando, Groupon en eDarling zit. Momenteel is Zencap alleen actief in Duitsland.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten