Rutger Koopmans nieuwe voorzitter Samenwerkende Kredietunies

Rutger Koopmans nieuwe voorzitter Samenwerkende Kredietunies

De Vereniging Samenwerkende Kredietunies, kortweg VSK genoemd, heeft per 1 juli een nieuwe voorzitter. Vanaf die dag neemt Rutger Koopmans de functie over van Jan Kamminga, die op zijn beurt zal toetreden tot de Raad van Advies.

De VSK ziet in Koopmans de ideale bestuurder om de vereniging, waar 25 kredietunies bij zijn aangesloten, te helpen bij de groei die het voor ogen heeft. Koopmans heeft zowel nationaal als internationaal ruime ervaring op het gebied van corporate banking. Zo was hij tussen 1982 en 2008 bankier bij MeesPierson en ING. Bij die laatste heeft hij ook drie jaar deel uitgemaakt van de directie van Nationale-Nederlanden.

Vlak voor de financiële crisis in 2008 stapte Koopmans op als bankier en ging hij als zelfstandig adviseur verder. Momenteel adviseert hij, als partner bij MPartners, op het gebied van vermogensbeheer en is hij actief als commissaris en adviseur.

‘Er zit veel potentie in kredietunies’

“Als voorzitter wil ik graag, samen met de leden, de vereniging de komende jaren laten groeien. Groeien op eigen kracht en met behulp van diverse stakeholders, want er zit veel potentie in de kredietunies“, aldus de nieuwe voorzitter. “Het financieringslandschap is veranderd en is constant in beweging. Kredietunies kunnen een wezenlijke rol spelen in het bieden van een duurzaam alternatief voor ondernemers op het gebied van krediet en coaching. In mijn rol als voorzitter draag ik daar graag aan bij.”

‘Voorzitter met uitstekende kwalificaties’

Scheidend voorzitter Jan Kamminga zegt graag het stokje over te dragen aan Koopmans. “Hij is de juiste man om de kredietunies de komende jaren verder te laten groeien.” Ook directeur Georgie Friederichs is te spreken over de komst van Koopmans. “Met zijn komst verwelkomt de VSK een voorzitter met uitstekende kwalificaties. Hij heeft  hij ruime ervaring in de financiële sector en kent het reilen en zeilen van ondernemers. We kijken er erg naar uit om het komende jaar de volgende stappen te zetten.”

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten