Investeerders.nl
menu
Corum Investments

Rutte spreekt crowdfunders tijdens Crowdfunding Day

Rutte spreekt crowdfunders tijdens Crowdfunding Day

Minister-president Mark Rutte gaat tijdens Crowdfunding Day Europe in gesprek met succesvolle crowdfundingplatforms als Kickstarter, Peerby en Omapost. Hij zal met deze bedrijven praten over de kansen die crowdfunding Nederland te bieden heeft.

Crowdfunding is nog steeds erg populair. In 2015 wist deze markt meer dan 128 miljoen euro op te halen, het dubbele van het jaar ervoor en zelfs de derde keer op rij dat deze markt twee keer zo groot werd.

Peerby en Omapost haalden financiering op

Op Crowdfunding Day Europe, dit jaar gehouden op 25 mei, zal de premier dus Jon Leland (Kickstarter), Daan Weddepohl (Peerby) en Wilbert van de Kamp (Omapost) ontmoeten. Het eerste bedrijf is misschien wel toonbeeld van succesvolle crowdfunding, aangezien dit Amerikaanse platform al meer dan 100.000 succesvolle projecten heeft geholpen en die gezamenlijk ruim 2 miljard dollar liet ophalen. Het Nederlandse Peerby haalde in korte tijd 2 miljoen euro op om haar deelplatform uit te breiden en Omapost haalde vele nieuwssites met het socialmedia-initiatief #lieveoma. Via crowdfunding haalde de dienst meer dan 20.000 euro op, het zal in juni haar app presenteren.

Afgezien van de hooggeëerde aanwezigheid van de premier, zullen ook Joris Luyendijk, Rien Nagel (Rabobank) en Miquel Ballester (Fairphone) hun exclusieve bijdrages leveren.

Reacties