Seedrs heeft beste halfjaar achter de rug

Seedrs heeft beste halfjaar achter de rug

Seedrs heeft de balans opgemaakt en zegt het beste halfjaar ooit te hebben gescoord. Het equity-crowdfundingplatform zag meer dan 242 miljoen euro geïnvesteerd zien worden via het platform. Dit is 64 procent meer dan in de eerste helft van vorig jaar.

“Nu we halverwege het jaar zijn, verheugt het mij mee te kunnen delen dat het afgelopen halfjaar verreweg Seedrs’ beste zes maanden ooit was”, zo schrijft medeoprichter en CEO Jeff Lynn op de website van Seedrs.

‘Meer investeerders en rendement bereikt’

“Dankzij de geweldige inspanningen van ons team, voortbouwend op de stevige fundamenten die we in de loop der jaren hebben gelegd en uitgebreid, hebben we meer investeerders en ondernemers bediend, meer rendement behaald en meer terrein veroverd dan ooit tevoren.”

Via Seedrs werd 243 miljoen euro geïnvesteerd.

In de eerste zes maanden van dit jaar werd er 207 miljoen pond (242,35 miljoen euro) geïnvesteerd via het crowdfundingplatform, wat het beste halfjaar ooit was voor de Britse speler. Het bedrag ligt zelfs 64 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder, al is dit goed te verklaren uit het feit dat toen het coronavirus opkwam in Europa en de rest van de wereld.

Recordaantal van 29.402 investeerders

Tijdens de eerste helft van dit jaar hebben een recordaantal van 29.402 investeerders een of meerdere investeringen gedaan via het platform. Dit komt neer op een groei van 49 procent ten opzichte van de eerste helft van vorig jaar, toen 19.787 investeerders een duit in het zakje deden.

Seedrs realiseerde een omzet van 4,8 miljoen euro.

Ook wist Seedrs via z’n platform meer dan 15 miljoen euro aan secondary sales en exits te realiseren. Via hun Secondary Market werden in die periode meer dan 10.000 nieuwe kopers en verkopers verwelkomd. Ook werd er 22 miljoen euro opgehaald over 23 verschillende EU-deals, meer dan in het hele jaar ervoor.

Al met al wist Seedrs zelf 4,8 miljoen euro aan omzet te realiseren, wat neerkomt op een toename van 89 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2020. “Als we in de tweede helft van 2021 dezelfde omzet behalen, betekent dit meer dan 9 miljoen aan omzet voor dit jaar. In vergelijking met de 6,2 miljoen euro van 2020 zou dat dan het meest verdienende jaar ooit zijn voor een Europees equity-crowdfundingplatform.”

Gerelateerde berichten