Seedrs opent afgeschermde dealroom

Seedrs opent afgeschermde dealroom

Het Engelse equity-crowdfundingplatform Seedrs beschikt sinds deze week ook over een afgeschermde dealroom voor vermogende of ervaren investeerders. Bij de dealroom horen ook nog eens drie nieuwe soorten investeringen.

Sinds Seedrs in 2012 is opgericht kunnen investeerders aandelen kopen van bedrijven die een durfkapitaal-financiering willen ophalen. Tot op heden gebeurde dat vooraf soms afgeschermd voor zeer actieve investeerders maar vervolgens volgde altijd een publieke equity crowdfunding-campagne.

Vanaf nu heeft het platform er een afgeschermde dealroom bij, waar het bedrijf een lijst van investeringsmogelijkheden exclusief voor vermogende en geavanceerde investeerders toont. Deze projecten zijn dus niet publiekelijk zichtbaar.

Projecten voor ervaren investeerders

De nieuwe dealroom is gericht op investeerders die graag grotere tickets investeren. Hiervoor moet je eerst worden goedgekeurd als High Net Worth- of Sophisticated investor. De eerste groep bestaat uit investeerders die minimaal 100.000 pond per jaar verdienen of minimaal een vermogen van 250.000 pond tot hun beschikking hebben.

Sophisticated investors zijn investeerders die aandelen bezitten van meerdere niet-beursgenoteerde bedrijven, directeur van een bedrijf met een jaarlijkse omzet van minimaal een miljoen pond, werk(t)en afgelopen twee jaar in de private equity of zijn lid (geweest) van een business angel-netwerk in de afgelopen zes maanden.

Angel- & venture capital-investeringen

Deze investeerders krijgen nu toegang tot financieringsrondes voor Seedrs-portfoliobedrijven. Eerder waren deze voorverkoop-rondes vooral voor bestaande aandeelhouders (en stakeholders) van het bedrijf, maar Seedrs introduceert nu een nominatiestructuur, waardoor investeerders toegang krijgen tot beperkte groeirondes.

Daarnaast lanceert Seedrs de service Premium Durfkapitaalfondsen, die exclusieve toegang bieden tot investeringsmogelijkheden die voorheen moeilijk te verkrijgen waren. Venture capital-fondsen waar investeerders nu toegang tot krijgen zijn Passion Capital en het momenteel openstaande Zinc. fonds.

Nieuwe investeringsmogelijkheden zijn exclusief voor vermogende en ervaren investeerders.

Ook start het bedrijf nu met introductie-campagnes, waardoor investeerders die angel-investeringen willen doen vroeg startups kunnen ontdekken. Voor deze campagnes geldt een minimale investering van 29.000 euro. Via deze manier van investeren krijgen investeerders een prominente rol in de groei en ontwikkeling van deze startups.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten