Collin

Spotcap biedt MKB lening tot 100K

Als startende ondernemer moet het gemakkelijker worden om een relatief kleine lening af te sluiten. Dat vinden de initiatiefnemers van Spotcap. 

Het bedrijf biedt bedrijven uit MKB de mogelijkheid een lening aan te vragen tot honderdduizend euro: die aanvraag duurt slechts vijf minuten en kan gewoon via internet en de organisatie wordt gesteund door enkele van de grootste investeerders van Europa.

“Ik werkte zelf ook in de branche en merkte hoe lastig het is voor kleine bedrijven om een lening te krijgen van de bank“, zegt mede-oprichter Toby Triebel. Hij is er zeker van dat de komst van Spotcap daar verandering in kan brengen: “Bedrijven moeten hun dromen om te willen groeien kunnen realiseren zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de financiering ervan.”

Op de Nederlandse markt
De achterliggende gedachte van Spotcap moge duidelijk zijn. In Spanje heeft het bedrijf al laten zien dat het concept kan werken. Het was namelijk onder de Spaanse zon waar het concept afgelopen zomer voor het eerst werd getest. Inmiddels is het tijd om Spotcap ook op de Nederlandse markt te lanceren. Ondernemers die om geld verlegen zitten, hoeven niet lang meer te wachten want op 4 maart wordt de Nederlandse versie gelanceerd.

Laagdrempelig
Dan kunnen dus ook Nederlandse bedrijven gebruikmaken van de laagdrempelige leningsmogelijkheden. Maar dan moeten die wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo komen alleen bedrijven en zzp’ers in aanmerking die minimaal 25.000 euro per jaar omzetten, langer dan twaalf maanden actief zijn, een zakelijke Nederlandse rekening hebben die ook online wordt gebruikt, over recente financiële documenten beschikken en in Nederland staan geregistreerd.

Maximaal 100.000 euro
Een aanvraag doen kan gewoon vanachter de computer en is binnen vijf minuten verstuurd. Op basis van die gegevens wordt beoordeeld onder welke voorwaarden een lening kan worden verstrekt. In Spanje kan het gaan om een bedrag tussen de vijfhonderd en vijftigduizend euro, in Nederland kunnen bedrijven het dubbele aanvragen met een rentepercentage van gemiddeld zo’n twaalf procent.

Rocket Internet
De online-kredietverstrekker is een nieuw bedrijf van Rocket Internet, dat in de financiële sector naast Spotcap ook verantwoordelijk is voor Lendico, een platform voor persoonlijke leningen, en Zencap voor MKB. Daarnaast heeft Rocket Internet wereldwijd enkele grote internetbedrijven opgezet. Naast Rocket Internet zelf investeren onder andere Access Industries en Holtzbrinck Ventures samen meer dan dertien miljoen euro in het bedrijf.

Gerelateerde berichten