Spotcap verstrekt €250 miljoen aan kredieten

Spotcap verstrekt €250 miljoen aan kredieten

De zakelijke kredietverstrekker Spotcap heeft sinds haar introductie vier jaar geleden voor een kwart miljard euro aan kredieten verstrekt. Vooral het afgelopen jaar ging het hard: toen nam het verstrekte kredietvolume namelijk met meer dan honderd procent toe.

En het is met name de Nederlandse tak die zorgt voor de groei van de online kredietverstrekker, die in 2014 in Duitsland het levenslicht zag. Ook doet Spotcap het momenteel beter dan de markt, want de alternatieve financiële sector in Europa groeide met 41 procent jaar-op-jaar.

‘Veelbelovende groei doorgemaakt’

“We zijn verheugd dat we inmiddels een kwart miljard aan kredieten aan bedrijven hebben verstrekt. Spotcap heeft het afgelopen jaar een veelbelovende groei doorgemaakt dankzij de toewijding van ons team en ondernemers die nieuwe manieren zoeken in toegang tot zakelijke financiering”, aldus Niels Turfboer, Managing Director Spotcap Nederland.

Vooral dienstenaanbieders als klanten

Op dit moment is de helft van de Spotcap-klanten al meer dan tien jaar actief en genereert een twee derde van de klanten een jaaromzet van meer dan twee miljoen euro. Ook blijkt drie op de vier klanten 40 jaar of ouder te zijn. En hoewel Spotcap klanten uit tal van industrieën heeft, zijn het vooral ondernemers die diensten aanbieden (26 procent), in de productie zitten (19 procent) of actief zijn in de detailhandel (17 procent) die gebruikmaken van de kredietverstrekker.

Spotcap is niet alleen gegroeid in harde cijfers. Het heeft bijvoorbeeld ook haar kredietlimiet verhoogd naar 300.000 euro en de looptijd verlengd naar twee jaar.

Gerelateerde berichten