menu

Startup-festival Angel Island stopt

Angel Island, een door de community gedreven festival voor startups en investeerders, gooit de handdoek in de ring. Na drie edities houdt het startup-festival het voor gezien. De reden? De organisatie heeft ruimte en tijd nodig voor andere dingen. En dat terwijl het festival telkens was uitverkocht.

Er is dan ook geen financiële reden waarom Angel Island er na drie edities alweer mee ophoudt, zo weet Sprout op te tekenen uit de mond van de organisatoren. Het was

Het was Ton van ’t Noordende, tegenwoordig CEO bij investeringsbedrijf 01Ventures, die in 2016 samen met een heleboel vrijwilligers en met steun van prins Constantijn Angel Island opende. Het zou de ultieme “safe haven” worden voor originele denkers, oprichters en investeerders. Op forteiland Pampus scheepten honderden mensen zich in een van de negen zeilboten om op het land te genieten van een festival zonder keynotes, naamkaartjes of pitches.

Boten, dj’s en ontzettend creatieve mensen

Prins Constantijn omschreef Angel Island als iets dat het beste van Amsterdam combineert: “Boten, dj’s, een fort, ontzettend creatieve mensen, en de meest indrukwekkende internationale groep van oprichters en investeerders.”

Na de laatste editie vorige maand lieten 255 deelnemers een recensie achter; zij gaven het festival een rapportcijfer van gemiddeld 8,6 en een NPS-score van 52. Ook maakte iedereen tenminste één betekenisvolle connectie en verliet vrijwel iedereen Pampus met de intentie voor een afspraak met een andere bezoeker.

‘We waren telkens uitverkocht’

Al die mooie cijfers ten spijt, houdt het festival er toch echt mee op. De organisatie zegt ruimte en tijd nodig te hebben voor andere dingen. Van een financiële tegenvaller was geen sprake, volgens Van ’t Noordende. “De budgetten werden elk jaar 60 procent groter, maar de sponsors ook. We waren telkens uitverkocht en konden de kassa netjes afsluiten. Het is jammer dat de vrijwilligers er niks aan over hielden, maar dat wisten we toen we eraan begonnen.”

https://www.youtube.com/watch?v=8NYfO2jAH3k

Reacties