menu

Startup wil crowdsource-bijdragen eerlijk belonen

De Nederlandse startup Mobbr denkt een heuse revolutie te kunnen ontketenen in de crowdsource-wereld. Het wil bedrijven en websites helpen om werk uit te besteden aan grote groepen mensen van buiten de organisatie. Nu is dat niet revolutionair, dat principe ís crowdsourcing, maar de manier waarop er uiteindelijk betaald wordt moet dat wel zijn. Met Mobbr worden bijdragers namelijk direct en eerlijk betaald naar rato van hun bijdrage.

Mobbr zal als volgt werken: mensen dragen bij aan projecten, websites of bijvoorbeeld de crowdsource-levering van goederen die Walmart in Amerika voor ogen heeft. Vervolgens worden deze bijdragen bijgehouden. In een enkele betaling zal het betaalsysteem van Mobbr het aanwezige budget verdelen onder de ‘crowdwerkers’, op basis van de waarde van hun individuele bijdragen op het platform. Het enige dat hiervoor nodig is, is dat het platform waar het crowdsourcen plaatsvindt, gebruikmaakt van en aangesloten is op Mobbr. “Hoe waardevoller je bijdrage als crowdwerker, hoe meer je verdient. Dit is wereldwijd baanbrekend. Ons doel is dan ook niets minder dan een revolutie in crowdsourcing”, aldus de wel erg ambitieuze oprichter Patrick Savalle.

Volgens hem zijn er in ieder geval genoeg toepassingsmogelijkheden te bedenken: zo kunnen bloggers op een blogplatform beloond worden met advertentie-inkomsten en dat op basis van traffic, likes en/of comments die hun posts genereren. Of de klantenservice-afdeling kan gecrowdsourced worden zodat klanten elkaar online helpen en er een bedrag onder hen wordt verdeeld op basis van de waardering door diezelfde klanten.

“Het integreren van Mobbr met een website is een kwestie van minuten tot uren, afhankelijk van de diversiteit van de online samenwerking en gebruikte technologie”, zo zegt Savalle vrij vaag op de bedrijfsblog. Over het type betalingen dat kan worden ondersteund is hij al wat duidelijker: “betalingen, donaties, abonnementen, pay-per-view, biedingen, veiling en groepsbetalingen.”

Op Zaplog.nl, waar Savalle oprichter van is, meldde hij vorige maand: “Ik heb een banklicentie, we ondersteunen bitcoin en 22 andere currencies. Daarom was ik zo stil. Dag en nacht gewerkt, investeerders gevonden, nu de beta gereed.” Het is nu dus wachten op die revolutie in de crowdsource-wereld…

Reacties