Investeerders.nl
menu
Geldvoorelkaar

Symbid laat grotere investeringen toe met Symbid Groups

Symbid gaat zich nu ook richten op grotere investeerders, die bedragen tussen de duizend en tienduizend euro willen verschaffen aan kredietbehoeftige ondernemers. Dit doet het in samenwerking met kredietbemiddelaar Credion.

Credion doet een financiële scan voor nieuwe ondernemers, om zo het vertrouwen van potentiële investeerders te vergroten, terwijl Symbid als vanouds het crowdfunding-platform aanbiedt.

‘Crowdfunding gaat om steeds grotere bedragen’

Met de nieuwe dienst Symbid Groups kan iemand, een instelling of een bank een gebruikersgroep aanmaken die bestaat uit belangstellende investeerders. Hiermee kunnen nu dus ook grotere investeerders aan crowdfunding doen. “Tot nu toe was crowdfunding alleen interessant voor een beperkt deel van het mkb, de bedrijven met een relatief lage kredietbehoefte. Met het toetreden van grotere investeerders verandert dat”, zo denkt Carlo van der Weg, directeur Credion Nederland, erover. “Met name de huidige lage rentes drijven informal investeerders naar het mkb. Crowdfunding is een heel goede manier voor hen om te investeren.”

Mocht je als bedrijf of ondernemer in aanmerking willen komen voor het kapitaal, dat via Symbid wordt verstrekt, dan word je eerst door Credion doorgelicht. Dit heeft als gevolg dat er onafhankelijk getoetste financiële onderbouwingen komen bij de investeringsvoorstellen op het Symbid-platform. “Met name voor de wat grotere investeerders is dit heel belangrijk. Wij verwachten dat de aanwezigheid van deze professionele documentatie zal leiden tot meer en grotere investeringen”, aldus Korstiaan Zandvliet, directeur van Symbid.

Sinds 2011 heeft dit crowdfunding-platform achttien proposities helpen financieren, die totaal goed waren voor zo’n 1,6 miljoen euro.

Tags

Reacties