menu

The Crowd Versus wil rechtszaken financieren

Het nieuwe crowdfundingplatform The Crowd Versus wil non-gouvernementele organisaties en stichtingen helpen bij het ophalen van geld voor juridische acties tegen multinationals die geld verdienen ten koste van mens en natuur. “Samen staan we sterker en kunnen we ze ter verantwoording roepen.”

The Crowd Versus (voorheen Grrrowd) werd vandaag gelanceerd en profileert zichzelf als een faciliterend platform en niet eentje die activistisch is. “Ook werken we niet om winst te maken”, zo benadrukt de organisatie achter The Crowd Versus. De mensen achter dit crowdfundingplatform hebben achtergronden in de advocatuur, lobby, business, communicatie en strategie.

Donateurs kunnen verschillende projecten steunen met 10, 25 of 100 euro. Op dit moment lopen er vijf projecten, waaronder een tegen bestrijdingsmiddelen die bijen doden en een tegen Monsanto en andere multinationals die genetisch gemodificeerd maïs willen verbouwen in Mexico.

Kosten The Crowd Versus
Ge├»nteresseerden die willen dat hun case wordt gefinancierd met The Crowd Versus, betalen ‘slechts het noodzakelijke’, dat bestaat uit de betalingskosten voor de payment provider, een fee van 6,5% om de kosten van The Crowd Versus te dekken en een affiliate fee van 10%.

Reacties