menu

VacuMedical haalt 2 ton op via Collin Crowdfund

VacuMedical, een kliniek die gespecialiseerd is in vacuümtherapie, heeft in een periode van slechts drie weken tweehonderdduizend euro opgehaald via crowdfunding. De benodigde twee ton haalde het bedrijf op via het platform van Collin Crowdfund. Via deze nieuwe crowdfundingsite staken 63 investeerders gemiddeld zo’n 3200 euro in het bedrijf van ondernemer Maarten Coolen.

De kliniek die Coolen heeft in Utrecht is zo succesvol, helemaal sinds de introductie van de vacuümtherapie in oktober vorig jaar, dat de ondernemer op korte termijn wilde uitbreiden naar Hengelo en Rotterdam om aan de vraag te kunnen blijven voldoen. Door de twee ton die nu is opgehaald moet dat lukken. Het uiteindelijke doel is om eind volgend jaar in heel Nederland vacuümtherapie aan te kunnen bieden door in elke regio van het land een kliniek te openen.

VacuMedical is al het vierde bedrijf sinds juni van dit jaar, dus nog geen drie maanden geleden, dat via Collin Crowdfund in een zeer korte periode geld ophaalt om zijn groeiplannen te kunnen realiseren. Het crowdfunding-platform krijgt op dit momenteel vooral aanvragen van mkb-bedrijven.

‘Veel aanvragen, maar ook streng deurbeleid’

Een groot aantal daarvan is in behandeling, maar er worden ook veel afgewezen. “Wij leggen de lat dan ook hoog”, zo zegt algemeen directeur Jeroen ter Huurne. “Elke leningaanvraag wordt in samenwerking met onze crowdfund-coaches grondig onderzocht op haalbaarheid en potentie. Daarbij komt niet alleen de financiële situatie aan de orde. Ook het businessplan moet er goed uitzien. Waar nodig adviseren wij een ondernemer daarbij. Alleen zo borgen we het succes van de ondernemers en de investeerders. En daarmee van ons platform.”

Bedrijven die op zoek zijn naar financiering van €50.000 tot €2.500.000 kunnen terecht bij Collin. Waar mogelijk werkt het online platform samen met banken en accountants.

Tags

Reacties