menu

Voordegroei verbindt mkb met vermogende particulieren

Nederland is een nieuw investeringsplatform rijker. Het vandaag gelanceerde Voordegroei wil de miljarden aan stilstaand geld in ons land in beweging krijgen en verbindt groeibedrijven met vermogende particulieren.

Voordegroei

Via de bijbehorende website kunnen particulieren lenen aan bedrijven die hun succes al hebben aangetoond. Het is dus niet bedoeld voor net gelanceerde startups of de wat kleinere mkb’s. Voordegroei richt zich op bedrijven met een gezonde cashflow, die in hun tweede of derde groeifase zitten en een investeringsbehoefte van minimaal 250.000 euro hebben.

Rendement voor vermogend Nederland

Voordegroei denkt te kunnen voorzien in een behoefte van vermogende particulieren. Die zijn vaak op zoek naar goed rendement op hun vermogen, maar halen bakzeil bij de bank, omdat de rente zo laag staat. Het kan ze zelfs negatief rendement opleveren. Investeren in een van tevoren zorgvuldig gescreende mkb-lening biedt volgens de oprichters hierin uitkomst. “Wij zien grote kansen in dit marktsegment”, zo zegt medeoprichter Bart Vemer. “Wij noemen het ‘informal funding’: geen investering in aandelen, zoals dit het geval is bij informal investeringen, maar leningen met een aantrekkelijke rente.”

Voordegroei is vooral bedoeld voor investeerders met minimaal een ton aan vrij besteedbaar vermogen, maar investeren via het platform kan al vanaf duizend euro.

Reacties