menu

Wekomenerwel stopt per 1 november

Wekomenerwel stopt per 1 november

Wekomenerwel.nl, een van de eerste crowdfunding-platformen van ons land, houdt 1 november officieel op te bestaan. Voor velen zal dit niet direct een verrassing zijn, want de activiteiten rond dit platform waren al sterk afgenomen.

Wekomenerwel.nl is opgericht door Mark Hillen en Willem des Tombe. Mark was daarvoor managing partner bij Accenture en actief als informal investor. Zijn zakenpartner en oud-studiegenoot Willem des Tombe werkte 24 jaar bij ABN Amro. Samen zagen zij een gat in met name financieringen voor startups. Uit onderzoek bleek dat deze maar lastig hun financieringen rond kregen en dus maakte Wekomenerwel.nl het tot haar missie om daar wat aan te doen.

‘Crowdfunding voor alle startups’

Dit werd Stichting Wekomenerwel, naar eigen zeggen het eerste Nederlandse platform waarbij alle soorten starters kunnen aankloppen. De Stichting helpt hen vervolgens om het geld via leningen, aandelenverkoop of converteerbare leningen rond te krijgen. De oprichting vond plaats in 2009 maar logischerwijs duurde het even voor de echte doorbraak kwam. In 2012 had het haar eerste ton opgehaald. Destijds hadden platformen als Symbid of Geldvoorelkaar ook nog minder dan een half miljoen, dus kon dat als een goede start worden gezien.

Sindsdien is het platform echter voorbij gestreefd door andere partijen. Op de site publiceert het platform zeven geslaagde campagnes die samen goed zijn voor ongeveer 300.000 euro waarvan volgens Fundwijzer zo’n 175.000 euro is opgehaald sinds 2015.

‘Stoppen want de doelen zijn bereikt’

Zelf schrijft het platform dat het stopt omdat de doelen zijn bereikt. “De branche is volwassen geworden en er is ruim voldoende aanbod van platforms aan ondernemers. Wekomenerwel is mede-oprichter geweest van de Branchevereniging Nederland Crowdfunding en heeft haar de eerste voorzitter geleverd.”

Op 1 november worden alle activiteiten van het platform officieel gestaakt. Ondernemers die hun project graag via crowdfunding gefinancierd zien worden, kunnen nog altijd terecht bij de vele andere crowdfunding-platforms in ons land.

Reacties