Collin
Global Entrepreneurship Summit

Dit evenement is al geweest. Bekijk aankomende evenementen.

Global Entrepreneurship Summit

dinsdag 04 juni - woensdag 05 juni

Evenement details

Datum: dinsdag 04 juni - woensdag 05 juni
Evenement website Google Calendar iCal

Tijdens de Global Entrepreneurship Summit (GES) komen duizenden ondernemers en investeerders bij elkaar om het internationaal ondernemerschap te bevorderen, zowel op economisch als sociaal vlak. Het is een jaarlijks event dat wordt georganiseerd door de Amerikaanse overheid in samenwerking met buitenlandse regeringsleiders.

Global Entrepreneurship Summit in Nederland

In 2019 werd de Global Entrepreneurship Summit in Nederland gehouden, in samenwerking met de Verenigde Staten. Tijdens deze negende editie kwamen zo’n tweeduizend ondernemers en investeerders samen in het World Forum in Den Haag. Het was de eerste keer dat de GES naar Europa kwam.

GES in Nederland is goede zaak voor onze handelspositie.

VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer noemde de komst van de GES naar Nederland een goede zaak. “Het maakt van een Nederland een verbindend platform voor internationaal zakendoen”, zei hij. Ook bevestigt het event de handelspositie van ons land. “Nederland is één van de meest concurrerende economieën te wereld. Het event biedt de kans om onze sterke positie te etaleren, onder meer op terreinen als water en innovatie.”

Conferentie, festival en marktplaats

De Global Entrepreneurship Summit is niet zomaar een event, het is een combinatie van een conferentie, een festival en een marktplaats. Twee dagen lang zullen de deelnemers een uitgebreid programma volgen, dat onder meer bestaat uit keynotes, panels en allerlei matchmaking-activiteiten. Allemaal bedoeld om innovators, ondernemers en investeerders met elkaar in contact te brengen. De thema’s van 2019 waren voedsel, water, energie, gezondheid en connectiviteit.

Spreken over oplossingen voor wereldwijde problemen

Ondernemers en investeerders zijn tijdens de Global Entrepreneurship Summit niet alleen met elkaar aan het netwerken, ze zullen ook over mogelijke oplossingen voor wereldwijde vraagstukken spreken. Aan het evenement is een maximum aantal deelnemers gekoppeld. Overige geïnteresseerden kunnen verspreid over het land verschillende activiteiten doen, gerelateerd aan de GES.