Bedrijfsfinanciering

Zoek je een bedrijfsfinanciering met acceptabele rente en aflossing? Voor het financieren van investeringen of werkkapitaal zijn er veel verschillende vormen van bedrijfsfinancieringen bijgekomen. Het loont om deze zakelijke leningen te vergelijken op de tarieven en andere voor- en nadelen.

Online zakelijk krediet of zakelijke lening

Juiste bedrijfsfinanciering aanvragenVoor een grote investering in machines, bedrijfspand en andere langer durende leningen, is een bankkrediet of banklening het goedkoopste. Daarbuiten zijn er veel nieuwe financieringsvormen bijgekomen.

Het mkb kan online een zakelijk krediet afsluiten. Daarnaast zijn crowdfunding, factoring en online krediet in opkomst. Het loont om deze te vergelijken op kosten, rente en aflossing.

Er zijn veel verschillende financieringsvormen voor het mkb.

Online bedrijfsfinanciering aanvragen

Banken zijn steeds strenger met wat ze precies financieren. Nieuwe financiers zijn soms iets duurder maar vaak flexibeler en sneller. Een bedrijfsfinanciering tot 250.000 euro kun je eenvoudig online afsluiten. Soms kan het zelfs zonder jaarcijfers. Aanbieders van een kortlopende zakelijke lening of krediet:

Biedt zakelijke leningen, zakelijk krediet, factoring, bol.com-verkoperskrediet en zakelijke hypotheken tot 3 miljoen euro. Een zakelijk krediet kan meegroeien met je omzet. Je betaalt wekelijks 1 tot 4 procent van het krediet (rente en aflossing) terug via een automatische incasso.

BridgeFund biedt zakelijke leningen voor investeringen in machines, inventaris of voorraad. Geeft een zakelijk krediet van 5.000 tot 250.000 euro met een looptijd van 3 tot 24 maanden met een alles-in-1 tarief vanaf 0,7% per maand. Je moet minimaal 50.000 omzet hebben en 12 maanden bestaan.

New10 biedt een zakelijke lening of krediet met een looptijd van 3 tot 60 maanden. Het aanbod wordt berekend op basis van je jaarcijfers en transactiedata van de afgelopen 15 maanden. Je hebt de hele looptijd een vaste rente en kunt kosteloos extra aflossen. New10 is onderdeel van ABN Amro.

Steeds meer bedrijven weten online een passende bedrijfsfinanciering te vinden.

bedrijfsfinanciering nodig

Crowdfunding

Voor bedrijfsmatig vastgoed, machines of andere grote en langer lopende bedrijfsfinancieringen is crowdfunding ook in opkomst. Enkele bekende platforms die vooral het mkb financieren zijn:

Geldvoorelkaar.nl is het eerste zakelijke crowdfundingplatform in Nederland. Het financiert mkb- en vastgoedondernemingen. Heeft al meer dan 2.200 projecten gefinancierd met een totale funding van ruim 500 miljoen euro.

Collin Crowdfund is een platform dat zich onderscheidt door eigen, regionaal werkende Crowdfund Coaches en een intensieve screening. Grote en kleine campagnes worden vaak snel gefinancierd en investeerders hebben continu inzicht in hun portefeuille.

Duurzaam platform voor innovatieve ondernemers en toekomstgerichte investeerders. Begin 2024 had het ruim 530 miljoen aan financieringen gerealiseerd. Biedt zowel obligatieleningen, converteerbare leningen als equity-campagnes. Nam eind 2022 het Nederlandse Oneplanetcrowd-platform over.

Zie ook onze top-10 van crowdfunding-platformen. Voorwaarden van een crowdfunding-financiering kunnen per platform sterk verschillen, waardoor het slim is om te vergelijken.

Startkapitaal

lenen van investeerdersHeb je geen onderpand of eigen vermogen omdat je de onderneming nog maar net bent begonnen?  Qredits biedt speciale bedrijfsleningen voor starters. Ook bestaande ondernemers bieden ze een bedrijfsfinanciering met goede voorwaarden.

Daarnaast kun je kijken naar durfkapitaal. Voor de geldverstrekker is zo’n zakelijke lening vrij risicovol. In ruil hiervoor rekent die hierbij meestal hoge rentes, maar de voorwaarden zijn soepel. Zo is aflossen soms de eerste jaren niet verplicht bij deze financiering. Zie ook ons overzicht van investeerders.

Werkkapitaalfinanciering

Wil je liquide middelen om je voorraad of andere tijdelijke kosten mee te financieren? Voor  voorraadfinanciering is leverancierskrediet een populaire oplossing. Met voldoende debiteuren kun je ook werkkapitaal financieren met factoring. Door openstaande facturen te verkopen kun je binnen 24 uur een bedrijfsfinanciering aanvragen. Werkt alleen voor afgeronde opdrachten en b2b-facturen.

 

Dirkjan

Dirkjan

Eigenaar van Eurolutions en zelf actief als business angel en belegger in vastgoed, aandelen en crowdfundingprojecten.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten