Bedrijfsfinanciering

Zoek je een bedrijfsfinanciering met acceptabele rente en aflossing? Voor het financieren van investeringen of werkkapitaal zijn er veel verschillende vormen van bedrijfsfinancieringen bijgekomen. Het loont om deze zakelijke leningen te vergelijken op de tarieven en andere voor- en nadelen.

Nieuwe bedrijfsfinancieringen

Juiste bedrijfsfinanciering afsluitenSinds de financiële crisis lenen banken minder snel financiering aan het mkb maar waar vraag is, ontstaat vanzelf aanbod.

Nieuwe financiers zijn opgestaan en vanuit het buitenland zijn er nieuwe toetreders op de Nederlandse markt gekomen. Het loont om deze goed te vergelijken op rente en aflossing, want er zijn grote verschillen tussen alle bedrijfsfinancieringen.

Er zijn veel verschillende financieringsvormen voor het mkb.

Online zakelijk krediet of zakelijke lening

Banken zijn steeds selectiever met wat ze precies financieren, maar hierdoor is er ruimte ontstaan voor andere type financiers. Een zakelijke lening of een zakelijk krediet tot 100.000 euro, voor eenmalige investeringen, groei of werkkapitaal, kun je eenvoudig online afsluiten. Enkele financiers:

KredietVooruit

KredietvooruitKredietvooruit.nl biedt een zakelijk krediet tussen de 3.000 en 250.000 euro, met looptijd van 3 tot 6 maanden en tegen een vaste rente. Met deze financiering kun je voorraad, apparatuur of een grote klus voorfinancieren. Je bedrijf moet wel langer dan een jaar bestaan en minimaal 50.000 euro omzet hebben op jaarbasis.

Qeld.com

qeldBij Qeld.com regel je in 5 minuten zelf een zakelijke lening. Als je deze digitaal ondertekent heb je dezelfde dag nog het geld op je rekening. Geeft een zakelijk krediet van 1.000 tot 200.000 voor 6 tot 18 maanden looptijd. Eerder aflossen is mogelijk.

New10

New10New10.com biedt een zakelijke lening of krediet tegen redelijke rente-percentages en voorwaarden. Je hebt de hele looptijd een vaste rente en kunt kosteloos extra aflossen. New10 is onderdeel van ABN Amro, beoordeelt aanvragen snel en werkt geheel online.

Steeds meer bedrijven weten de weg naar een online bedrijfsfinanciering te vinden.

Bedrijfsfinanciering via de bank

Ondanks de opkomst van nieuwe financieringen halen de meeste ondernemers een zakelijke financiering nog altijd op via een bankkrediet of banklening. Zo’n vier op de vijf financieringen komen vanuit de bank. Vooral voor een grote investering, denk aan machines, bedrijfspanden en andere langdurige grote leningen, kun je het beste bij de bank je bedrijfsfinanciering aanvragen.

Ook bij gewone mkb-financieringen is de bank nog altijd een goede oplossing. Het is relatief goedkoop geld en even los van voorwaarden rond aflossen, onderpand of papierwerk, is de invloed van de bank op de onderneming zelf meestal beperkt.

kom ik in aanmerking voor zakelijk krediet?

Werkkapitaalfinanciering

Wil je liquide middelen om tijdelijke kosten, zoals je voorraad, mee te financieren? Voor een zakelijk krediet, voorraadfinanciering of andere kortlopende bedrijfsfinancieringen is een looptijd van 6 tot 12 maanden gebruikelijk. Zo is leverancierskrediet ook een populaire oplossing voor het financieren van werkkapitaal. Soms is de rente op het geleende bedrag wel wat hoger maar meestal is de lening zeer flexibel en snel geregeld. Tussentijds boetevrij aflossen is bijvoorbeeld meestal geen probleem.

Als je voldoende debiteuren hebt kun je ook werkkapitaal financieren met factoring. Door openstaande facturen te verkopen via factoring-bedrijven kun je binnen 24 uur een financiering aanvragen. Werkt alleen voor afgeronde opdrachten en b2b-facturen.

Crowdfunding

zakelijk lenen via crowdfunding
Crowdfunding is een vorm van bedrijfsfinanciering.

Onder het mkb is ook crowdfunding in opkomst als je een financiering nodig hebt. Tussen crowdfunding-platformen zijn grote verschillen. Zo is CrowdAboutNow een effectief platform als je zelf een groot netwerk hebt van mensen die jou een warm hart toedragen en bereid zijn om in jouw bedrijf te investeren.

Je kunt ook een bedrijfsfinanciering ophalen via platforms waarbij al veel investeerders zijn aangesloten. Die lichten meestal wel vooraf je hele bedrijf door. Het is dus vooral een kwestie van het vergelijken van alle platformen, zodat je echt een financiering vindt die bij jouw onderneming past.

Startkapitaal

Heb je geen onderpand omdat je de onderneming nog moet beginnen? Dan kun je soms lenen bij Qredits. Deze club is mede gefinancierd door de Europese Unie en biedt een speciale bedrijfslening voor starters. Ook voor bestaande ondernemers bieden ze een bedrijfsfinanciering met goede voorwaarden.

Is een lening om een andere reden zeer lastig? Dan kun je denken aan durfkapitaal. De naam slaat op het feit dat zo’n financiering meestal vrij risicovol is voor de geldverstrekker. In ruil hiervoor rekent die bij durfkapitaal meestal hoge rentes maar de voorwaarden zijn meestal soepel. Zo is aflossen soms de eerste jaren niet verplicht bij deze financiering.

Je kunt geld lenen van bekenden, voorheen werd dit ook wel de Tante Agaath-lening genoemd, maar ook een passende financiering ophalen bij onbekende financierders. Bekende sites om een durfkapitaalfinanciering bij op te halen zijn bijvoorbeeld Seedrs, Oneplanetcrowd en Crowdcube.

Snel tijdelijk zakelijk geld lenen voor je onderneming? Kredietvooruit.nl! Belangrijke voorwaarden: je bedrijf moet langer dan een jaar bestaan en jaarlijks minimaal 50.000 euro omzet hebben.

Financiering via investeerders

lenen van investeerdersWil je liever geen bedrijfsfinanciering via een platform, maar juist echt met een investeerder in gesprek? Afhankelijk van je tegenprestatie en bedrijfscijfers zijn er veel investeerders die graag investeren in het Nederlandse bedrijfsleven.

Ook hier zijn weer grote verschillen. Zie ook ons overzicht van investeerders.

Bedrijfsfinanciering - de laatste berichten:

Alle berichten over dit onderwerp