Funding Options hielp 1000 mkb’s aan krediet

Funding Options hielp 1000 mkb’s aan krediet

Funding Options heeft sinds de lancering in Nederland in 2018 meer dan duizend midden- en kleinbedrijven in ons land aan financiering geholpen. Het is mede door corona dat mkb’s de laatste tijd steeds beter de weg naar alternatieve financiering weten te vinden.

In september 2018 werd Funding Options officieel naar Nederland gehaald. Dit online platform is bedoeld voor de financiering van het midden- en kleinbedrijf. Sinds de toetreding tot ons land heeft Funding Options meer dan duizend ondernemingen geholpen bij het vinden van kapitaal.

Mkb aan half miljard euro geholpen

De marktplaats heeft het mkb in Nederland en het Verenigd Koninkrijk aan ongeveer een half miljard euro geholpen zodat zij verder kunnen ondernemen en groeien. Juist in coronatijd blijkt de vraag naar alternatieve financiering te zijn toegenomen. Veel kleine bedrijven grijpen naar dit soort middelen omdat traditionele geldverstrekkers zoals banken hun kredietaanvragen vaak afwijzen.

We zijn ontzettend trots op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt.

“We zijn ontzettend trots op wat we de afgelopen jaren hebben bereikt. De groei van de alternatieve financieringsmarkt is de afgelopen anderhalf jaar in een stroomversnelling geraakt waardoor wij nu deze mijlpaal kunnen vieren”, aldus CEO Simon Cureton.

Samenwerking met 20 non-bancaire kredietverstrekkers

Funding Options werkt met meer dan twintig non-bancaire kredietverstrekkers om mkb’s te helpen aan bedrijfsfinanciering. De top drie sectors (die het meest succesvol zijn in het verkrijgen van financiering) bestaat uit de bouw en installatiebranches, de horeca en de advies- en consultancy-sector.

Het gemiddelde leenbedrag steeg met 224 procent.

Bedroeg het gemiddelde bedrag voor nieuwe financiering in de periode december 2019 tot februari 2020 nog bijna 25.000 euro, een jaar later ligt dat 224 procent hoger op bijna 80.000 euro. De financieringsvorm is in die periode ook veranderd. In het jaar voordat het coronavirus uitbrak was 51 procent van de ondernemers op zoek naar werkkapitaal. Sinds maart 2020 echter zijn veel ondernemers op zoek naar investeringsgeld.

Wij konden helpen daar waar de hulp van de Nederlandse overheid en de banken eindigde.

Deze verschuiving kwam voor Cureton niet als een verrassing. “Ondernemers die normaliter bij ons aanklopten voor werkkapitaalfinanciering, waren nu met de steunmaatregelen van de overheid uitstekend geholpen. Tegelijkertijd zagen we dat de vrijemarkteconomie volop bleef draaien. Sterke bedrijven zagen marktkansen waar investeringsgeld voor nodig was en de alternatieve financieringsmarkt heeft daar goed op kunnen inspelen. Wij konden helpen daar waar de hulp van de Nederlandse overheid en de banken eindigde.”

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten