ING haalt financieringsplatform Funding Options naar Nederland

ING haalt financieringsplatform Funding Options naar Nederland

ING komt met Funding Options, een online platform bedoeld voor financiering van het midden- en kleinbedrijf in Nederland. De marktplaats is ook toegankelijk voor andere kapitaalverstrekkers, zo laat de bank weten.

ING meldt dat het de eerste bank in Nederland is die een platform lanceert voor mkb-financiering, waarbij zowel de eigen als ook de concurrerende financieringsmogelijkheden worden aangebonden. Het online platform is overigens niet volledig een eigen initiatief van de bank, want het doet dit samen met Funding Options, een Brits fintechbedrijf dat eerder in eigen land een vergelijkbaar platform heeft gelanceerd.

Financieringsopties vergelijken

De bedoeling van het online platform is dat ondernemers op één website eenvoudig het aanbod van verschillende financieringsopties kunnen vergelijken en afsluiten, ook als ze geen klant van ING zijn. Met Funding Options realiseert de bank een belangrijke ambitie binnen haar innovatiestrategie, namelijk het creëren van een open platform in financiële dienstverlening.

Alternatieve financieringsbronnen

“Wij hebben gemerkt dat mkb-ondernemers niet altijd op de hoogte zijn van alle opties in de markt. Met dit platform kunnen ondernemers het aanbod vergelijken en wij kunnen versneld alternatieve financieringsbronnen voor hen beschikbaar maken”, aldus Vincent van den Boogert, CEO van ING in Nederland. “Er zijn bijvoorbeeld partijen in de markt die specialistische financieringsmogelijkheden hebben ontwikkeld, zoals leasing, werkkapitaal of factoring. Die vormen een uitstekende aanvulling op het ruime aanbod aan mogelijkheden van de bank zelf. Door al deze mogelijkheden naast elkaar beschikbaar te maken, bieden we het mkb het meest uitgebreide aanbod op één platform.”

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten