Zakelijk geld lenen

Wil je zakelijk geld lenen en liever vandaag dan morgen het geld op jouw bankrekening, zonder lastige voorwaarden? Kies dan voor een zakelijke lening, krediet of flexibele bedrijfsfinanciering van online platforms als BridgeFund, Qeld of New10. Vergelijk de leningen van deze en andere financiers direct zelf.

Inhoud:

Online een zakelijke lening aanvragen

Je kunt online eenvoudig werkkapitaal of een zakelijk krediet aanvragen voor je onderneming. Ook voor het oversluiten van een openstaande lening kun je online geld lenen. De kredietwaardigheid-analyse is meestal in 24 uur beoordeeld en soms is de volledige aanvraag in één werkdag verwerkt.

Biedt zakelijke leningen, zakelijk krediet, factoring, bol.com-verkoperskrediet en zakelijke hypotheken tot 3 miljoen euro. Een zakelijk krediet kan meegroeien met je omzet. Je betaalt wekelijks 1 tot 4 procent van het krediet (rente en aflossing) terug via een automatische incasso.

BridgeFund biedt zakelijke leningen voor investeringen in machines, inventaris of voorraad. Geeft een zakelijk krediet van 5.000 tot 250.000 euro met een looptijd van 3 tot 24 maanden met een alles-in-1 tarief vanaf 0,7% per maand. Je moet minimaal 50.000 omzet hebben en 12 maanden bestaan.

Bij 5in5 regel je binnen 5 minuten zakelijk krediet tot 5.000 euro. Er is geen minimale omzet of bestaansduur vereist en aflossen gaat in 5 termijnen. Het krediet verschijnt na akkoord binnen een dag op je rekening.

New10 biedt een zakelijke lening of krediet met een looptijd van 3 tot 60 maanden. Het aanbod wordt berekend op basis van je jaarcijfers en transactiedata van de afgelopen 15 maanden. Je hebt de hele looptijd een vaste rente en kunt kosteloos extra aflossen. New10 is onderdeel van ABN Amro.

Biedt bedrijfsfinanciering van 3.000 tot 1.000.000 euro aan ondernemers die het afgelopen jaar minimaal 50.000 euro hebben omgezet. Bij de aanvraag wil het toegang tot een zakelijke bankrekening. De looptijd is maximaal 24 maanden. Je bedrijf moet minimaal één jaar zijn ingeschreven bij de KvK.

KredietVooruit biedt zakelijk krediet tussen de €3.000 en €250.000, met een looptijd van 3 of 6 maanden tegen een vaste rente. Met deze financiering kun je voorraad, apparatuur of een grote klus voorfinancieren. Je bedrijf moet minimaal een jaar bestaan en minstens €50.000 omzet hebben op jaarbasis.

Bij Qeld regel je in 5 minuten zelf een zakelijke lening. Als deze voor 17:00 uur is goedgekeurd en ondertekend, maak Qeld het bedrag dezelfde dag nog over. Geeft een zakelijk krediet van €1.000 tot 200.000 voor 6 tot 18 maanden looptijd. Eerder aflossen zonder extra kosten is mogelijk.

Welke documenten heb je nodig?

De maximale zakelijke lening en aflossing berekenen voor je bedrijfOnline financiers hebben de kredietbeoordeling deels geautomatiseerd en zien snel of jij in staat bent om de rente en aflossing te betalen. Als je direct de benodigde documenten kunt aanleveren weet je soms nog dezelfde werkdag of je bedrijf in aanmerking komt voor een zakelijke lening.

Op basis van je persoonsgegevens, KvK-nummer en eventuele BKR-registratie weten ze al veel over jouw financiële situatie, maar soms willen ze ook je laatste volledige jaarrekening en je cijfers tot nu toe. Bijvoorbeeld je laatste btw-aangifte. Daarnaast wil de financier meestal inzage in de laatste maanden van je zakelijke bankrekening om in te schatten of je de maandelijkse lasten van de financiering kunt dragen.

Als je online een zakelijke lening aanvraagt heb je soms de volgende dag het geld al op je bankrekening.

financiering voor bedrijfsmiddelen of werkkapitaal

Flexibel krediet en factoring

Voor het verbeteren van je liquide middelen zijn factoring (openstaande facturen) en een zakelijk krediet populair. Deze financieringen zijn ook het meest flexibel qua looptijd of extra boetevrij aflossen.

Naast een zakelijke lening kun je soms rood staan via een zakelijke creditcard, waarbij je het openstaande bedrag in delen kunt aflossen. Wel is dat een relatief dure leenvorm met soms een hoge rente. Ook een persoonlijke lening is een mogelijkheid. Tot slot zijn er financierders waar je ook voor kleinere bedragen zonder jaarcijfers of onderpand een lening voor je bedrijf kunt afsluiten.

Maximale lening bepalen

zakelijke financiering afsluitenHoeveel geld je kunt lenen voor je bedrijf hangt af van waar je de financiering voor nodig hebt. Een bank kijkt voor het maximale leenbedrag sterk naar de solvabiliteit (eigen vermogen).

Een positief eigen vermogen is belangrijk. Daarnaast kun je bij een bankfinanciering langlopende investeringen als machines, een bedrijfspand of andere vaste activa deels als onderpand indienen. De maximale lening hangt dan vooral af van de waarde van je investering.

Andere financiers kijken vooral naar de liquiditeit (werkkapitaal) van je onderneming. Ze kijken welk bedrag jij per maand kunt aflossen, en dat geeft vaak meer ruimte. Je maximale leencapaciteit wisselt dus per financierder. Ben je nog maar net begonnen of zit je bedrijf tijdelijk in een dip? Dan kom je zelf minder snel in aanmerking voor een lening maar zijn factoring of een investeerder soms wel mogelijk.

Online financiers kijken vooral of jij het geleende bedrag eenvoudig binnen de looptijd volledig kunt aflossen.

Kosten van een zakelijke lening

De gemiddelde rente op zakelijke leningen ligt ongeveer tussen de 6 en 9 procent, al wisselen de rentes sterk. Daarnaast zijn er eenmalige kosten als afsluitprovisie en administratiekosten. Vooral bij een kleinere lening hebben afsluit- en vaste kosten in verhouding veel invloed op de totale kosten van de geldlening.

De gemiddelde rente op een zakelijke lening is 6-9 procent. Ook zijn er kosten als afsluitprovisie en administratiekosten.

De bank hanteert de laagste rente en kosten voor zakelijke leningen, bij andere financierders wisselen de kosten van een financiering enorm. Online leenplatformen automatiseren graag en werken vaak zonder onderpand, maar dit risico is wel in het rentepercentage meegenomen. Bij een kortlopende lening zijn de afsluitkosten soms van grote invloed.

Bancaire financieringen

zakelijk geld lenen voor eenmalige grote uitgaveWanneer je een passende financiering zoekt voor je onderneming kun je bij de bank een zakelijke lening aanvragen. Een bankfinanciering is vaak de goedkoopste oplossing, maar die is wel streng. Zowel bij de financieringsaanvraag, als bij de lopende voorwaarden. Vervroegd aflossen of tussentijds opnemen is hier meestal niet mogelijk.

De bank zoekt zekerheid via onderpand en financiert het liefst grote bedragen voor langere tijd. Voor een langlopende investering kun je er een zakelijke lening afsluiten maar met een tijdelijke behoefte voor een lening, bijvoorbeeld voor een vrije investering of flexibel werkkapitaal, moet je op zoek naar een andere oplossing.

De bank blijft ook streng na acceptatie van de financiering. Je kunt er niet zomaar een hoger bedrag aflossen.

Bedrijfsfinanciering via crowdfunding

Lening voor bedrijf via crowdfunding
Zakelijke lening via crowdfunding.

Je kunt ook een bedrijfslening afsluiten via crowdfunding. Bedrijven kiezen hier vaak voor als ze naast de financiering ook gelijk de interesse voor hun product(idee) willen polsen.

In crowdfunding is een duidelijk verschil tussen aandelenverkoop (equity crowdfunding) en geldleningen (crowdlending). Vooral voor die laatste zijn er meerdere crowdfunding-platforms en is het belangrijk om een platform te kiezen dat goed bij jouw bedrijf past. Over het algemeen is crowdfunding het meest interessant bij projecten die een hoge gunfactor hebben en waarbij je zelf ook een warm netwerk hebt dat graag meefinanciert.

Vastgoedfinanciering

Voor commercieel vastgoed, zoals een bedrijfspand of een woning die je wilt verhuren, zijn er veel nieuwe mogelijkheden ontstaan. Door het onderpand zijn er veel investeerders die hier graag in investeren waardoor zakelijke vastgoedfinancieringen populair zijn bij online platforms.

Wil je zakelijk vastgoed financieren? Een zakelijke hypotheek voor verhuurde woningen of bedrijfspanden financier je snel en flexibel via Mogelijk.nl.

Lenen met garantie van de overheid

Bij Qredits kun je ook een lening afsluiten met staatsgarantie. Deze lening is bedoeld voor ondernemers die nog niet voldoen aan de acceptatiecriteria van banken. De stichting biedt leningen tot 250.000 euro en je kunt al een zakelijke lening aanvragen met een geloofwaardig ondernemingsplan.

Met een maatschappelijk doel vergroot je de kans dat je bij deze kredietverstrekker geld kunt lenen om een onderneming mee te starten. Een belangrijke voorwaarde van deze lening is dat je openstaat voor begeleiding en advies vanuit de stichting.

Bij Qredits kun je al een bedrijfslening aanvragen met een geloofwaardig ondernemingsplan.

Financiering via particuliere investeerders

Een bedrijfsfinanciering ophalen via investeerdersEen alternatief is om een financiering af te sluiten via een investeerder. Veel ondernemers financieren durfkapitaal via vrienden, familie of andere bekenden, maar als je stevig in je bedrijf wilt investeren kun je ook voor informal investors of business angels kiezen.

Waar een bank de besluitvorming baseert op zekerheden en het verleden van het bedrijf, kijkt een investeerder naar de toekomst en het mogelijke rendement van de investering.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over bedrijfsmatig geld lenen zijn:

Waar kan ik snel een zakelijke lening afsluiten?

Als je echt snel een financiering nodig hebt om je werkkapitaal mee aan te vullen kun je het beste kiezen voor factoring, of zakelijk lenen bij partijen als Floryn, Krediet Vooruit of New10 (online onderdeel van ABN Amro). Hierbij heb jij snel het geld op je zakelijke rekening.

Hoeveel geld kan ik zakelijk lenen?

Voor hoeveel geld je een zakelijke lening kunt afsluiten is sterk afhankelijk van het type financiering dat je aanvraagt. Zo kun je bij een bank vaak een financiering krijgen tot een percentage van je onderpand.

Maar online financiers die ook werkkapitaal financieren gaan vaak wel een stapje verder. Als je daarnaast ook kijkt naar bijvoorbeeld factoring (facturen voor laten financieren) of crowdfunding kun je soms meer geld voor je onderneming lenen dan je denkt.

Welke soorten leningen zijn er voor mijn bedrijf mogelijk?

Als je met je bedrijf geld wilt lenen zijn er veel verschillende soorten leningen. De meest populaire soorten voor bedrijven zijn een lening bij de bank, zakelijk krediet, factoring, werkkapitaalfinanciering en crowdfunding. Elk daarvan heeft zijn eigen voor- en nadeel en voorwaarden. Het is dus raadzaam om goed te kijken welke vorm bij jou past als je geld wilt lenen!

Wat is het verschil tussen een krediet en een lening?

Bij een zakelijke lening krijg je het totale leenbedrag in één keer tegen een afgesproken rentepercentage. vaste looptijd en een vaste maandelijkse aflossing. Bij zakelijk krediet kun je flexibel geld opnemen tot een bepaalde limiet. Vergelijkbaar met ‘rood staan’. Vervolgens betaal je het opgenomen bedrag in maandelijkse termijnen als lening terug, of kun je kosteloos extra aflossen als je banksaldo dat toelaat.

Als je vooraf precies weet hoeveel geld je nodig hebt, bijvoorbeeld voor de aankoop van een machine of bedrijfsauto, dan is een zakelijke lening meestal handiger. Als je vooraf niet weet hoeveel geld je wilt lenen dan is het makkelijker om een (doorlopend) flexibel krediet af te sluiten.

Dirkjan

Dirkjan

Eigenaar van Eurolutions en zelf actief als business angel en belegger in vastgoed, aandelen en crowdfundingprojecten.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten