Zakelijke lening zonder jaarcijfers

Online kun je een zakelijke lening zonder jaarcijfers afsluiten. Ook kun je geld lenen zonder onderpand of andere zekerheden. Wel zijn deze zakelijke leningen soms lastig te vinden of duurder dan een banklening. Online financiers hebben andere voorwaarden, ze baseren de rente of leenruimte op een eigen algoritme.

Geld lenen zonder zekerheden

zakelijke lening zonder onderpand is lastig bij de bankZakelijk lenen bij de bank is gangbaar, maar een bancaire lening is voor jonge bedrijven lang niet altijd mogelijk. Die kijkt bij een zakelijke lening of krediet vooral naar de jaarcijfers van de afgelopen jaren in combinatie met zekerheden als onderpand.

Je recente bedrijfshistorie geeft een goed beeld, maar er is steeds meer informatie over bedrijven beschikbaar. Bij nieuwe financiers kun je daardoor vaak wél extra werkkapitaal lenen zonder zekerheden.

Voor een zakelijke lening bij de bank is vaak onderpand nodig. Nieuwe financiers werken met een algoritme.

Online financiers

Als je online zoekt naar een zakelijke lening zonder onderpand betaal je soms een hogere rente of afsluitprovisie. Maar daar staan vaak extra mogelijkheden tegenover. Flexibele financiers zijn bijvoorbeeld:

BridgeFund biedt zakelijke leningen voor investeringen in machines, inventaris of voorraad. Geeft een zakelijk krediet van 5.000 tot 250.000 euro met een looptijd van 3 tot 24 maanden met een alles-in-1 tarief vanaf 0,7% per maand. Je moet minimaal 50.000 omzet hebben en 12 maanden bestaan.

New10 biedt een zakelijke lening of krediet met een looptijd van 3 tot 60 maanden. Het aanbod wordt berekend op basis van je jaarcijfers en transactiedata van de afgelopen 15 maanden. Je hebt de hele looptijd een vaste rente en kunt kosteloos extra aflossen. New10 is onderdeel van ABN Amro.

Biedt zakelijke leningen, zakelijk krediet, factoring, bol.com-verkoperskrediet en zakelijke hypotheken tot 3 miljoen euro. Een zakelijk krediet kan meegroeien met je omzet. Je betaalt wekelijks 1 tot 4 procent van het krediet (rente en aflossing) terug via een automatische incasso.

Algoritme analyseert de cijfers

Buiten de bank om kun je zowel zakelijk krediet als zakelijk lenen zonder fysiek onderpand. Nieuwe aanbieders kijken bij een lening-aanvraag vooral naar je terugbetaalcapaciteit. Ze berekenen de lening op je recente betaalhistorie met een algoritme. Hiervoor is vaak wel een minimale omzet nodig.

Soms willen ze ook hoofdelijke aansprakelijkheid en het pandrecht op debiteuren. Naast de analyse van alle transacties op je zakelijke bankrekening beoordelen ze vaak ook eventuele jaarverslagen. Die  kunnen het leenbedrag sterk verhogen, maar ook zonder deze cijfers kan het algoritme vaak al een lening berekenen.

Zakelijk lenen zonder onderpand

zakelijk geld lenen zonder zekerhedenDoordat online financiers met allerlei algoritmes veel sneller een kredietbeoordeling kunnen doen, en daar steeds minder papierwerk voor nodig hebben, trekken ze steeds meer markt naar zich toe. Vaak zitten er ook grotere spelers achter. Zo is New10, volledig opgericht door ABN Amro.

Dankzij een goede data-analyse kunnen analisten steeds beter voorspellen of jij de zakelijke lening de komende maanden kunt terugbetalen. Als jij inzage geeft in alle transacties van afgelopen maanden kunnen partijen online geld lenen zonder onderpand, anders dan hoofdelijke aansprakelijkheid. Zij analyseren je bedrijf en maken op basis van die informatie een risico-analyse voor de komende jaren. Zo bepalen ze welk bedrag en tegen welke rente ze je geld willen lenen, en tegen welke voorwaarden.

Analisten kunnen op basis van data steeds beter voorspellen of je de lening kunt terugbetalen.

aanvraag beoordelen met recente bankafschriften

Openbare data over jouw onderneming

Een bv met jaarverslag biedt meer informatie dan een eenmanszaak, en een winkel heeft meer online data en vermeldingen dan een zakelijke handelsonderneming. Toch kun je ook met een eenmanszaak een zakelijke lening aanvragen en zo extra werkkapitaal financieren, zonder zekerheden.

Online financiers analyseren het recente betaalverkeer op de lopende rekening. Daarnaast kijken ze naar openbare info als je vestigingsadres, hoelang je onderneming bestaat en in welke sector je actief bent. Van wat er bekend is, controleren ze of er in de afgelopen jaren betaalachterstanden bekend zijn.

Online financiers analyseren je banktransacties om te bepalen of je de maandelijkse kosten kunt betalen.

Er zijn tientallen partijen, veelal buitenlandse financiers, die zakelijk lenen zonder jaarcijfers of onderpand. Vaak controleren ze wel de data bij het Bureau Krediet Registratie, maar ook met een negatieve BKR-registratie kun je vaak toch zakelijk geld lenen. Als uit de eigen analyse blijkt dat je de maandelijkse aflossing kunt betalen, kun je toch een zakelijke lening aanvragen, al is dan vaak wel de rente wat hoger.

Zakelijke lening zonder jaarcijfers

zakelijke lening zonder jaarcijfersEen zakelijke financiering zonder onderpand is mogelijk, en jaarcijfers hoeven niet gedeponeerd te zijn, of zelfs te zijn gecontroleerd. Soms kun je zelfs een zakelijke lening aanvragen zonder jaarcijfers. Als er maar voldoende betaalhistorie is voor de analyse.

Een bedrijfslening aanvragen zonder betaalhistorie,  bijvoorbeeld omdat het bedrijf nog geen jaar bestaat, is lastiger. Vaak is er wel omzet nodig om zakelijk geld te lenen.

Soms heb je geen jaarcijfers nodig voor een zakelijke lening. Wel is vaak een minimale jaaromzet vereist.

Meestal hanteren financiers een minimale jaaromzet. Toch zijn hier soms ook mogelijkheden. Zo biedt Qredits soms startkapitaal op basis van een goed ondernemingsplan. Veel ondernemers sluiten een  durfkapitaal-lening af bij familie of vrienden. Ook investeerders willen soms nieuwe bedrijven financieren.

Snel zakelijk geld lenen voor je onderneming? Floryn of BridgeFund. Je bedrijf moet langer dan een jaar bestaan en jaarlijks minimaal 50.000 euro omzet hebben.

Alternatieve financieringsvormen

Voor een zakelijke lening zijn er steeds meer alternatieve financieringsvormen met elk hun eigen voorwaarden. Een bedrijfsfinanciering via crowdfunding bijvoorbeeld. Let daar ook op met welk platform je zakendoet. Hoe groter het platform hoe strenger de eisen zijn rond jaarcijfers, eigen geld of onderpand.

Alternatieve financieringsvormen zijn enorm in opkomst dus het loont zeker om online eerst te onderzoeken welke mogelijkheden er allemaal zijn voor jouw onderneming.