Swishfund review

6.5

(onze review)

Swishfund biedt zakelijke leningen aan het mkb. Het biedt zowel kleine als grote leningen. De aanvraag verloopt snel en eenvoudig. Het proces is online en vereist minimale documentatie. In onze laatste review gaven wij Swishfund een 6,5 uit 10.

Inhoud:

Wat typeert Swishfund?

Swishfund review Swishfund is een online financier waarbij je snel een lening kunt aanvragen. Het financiert vooral veel kleine kortlopende bedrijfsfinancieringen van maximaal twintig procent van je omzet.

Daarnaast kun je bij Swishfund ook een lening aanvragen voor vastgoed, een overname of machines. Hierbij is het bedrag dat je kunt lenen  hoger. Op de site geeft het aan dat het leningen verstrekt tot één miljoen euro.

Voor een lening zonder zekerheden is het vergelijkbaar met bijvoorbeeld Floryn, BridgeFund of New10.

Een lening aanvragen: simpel en snel

Bij Swishfund kun je eenvoudig online een aanvraag indienen voor een lening. Dit verloopt in enkele handige stappen waarbij je direct toegang kunt geven tot je bankrekening. Daarvoor is dus wel een zakelijke bankrekening nodig. De banken Bunq en Revolut staan helaas hierbij niet in het overzicht.

Wel kun je ook je cijfers aanleveren via een MT940-bestand.

Koppelen van je bank bij je aanvraag.

Daarna krijg je nog een korte samenvatting en is je aanvraag klaar. Voor een kleine lening ben je in enkele minuten klaar met je financieringsaanvraag. Je krijgt dan een leningcode en binnen 24 uur neemt een medewerker telefonisch contact op voor een voorstel.

Financieringsaanvraag is snel en eenvoudig.

Aanvullende documentatie

Net als de meeste online financiers komt ook Swishfund vervolgens niet direct met een voorstel. Wel laat het direct weten of je voor een lening in aanmerking komt. Als dat zo is, dan vragen ze alsnog om meer informatie om de aanvraag compleet te maken.

Telefonisch controleren ze waarom je een lening aanvraagt en geven ze aan welke informatie hiervoor nog nodig is. Bij een lening groter dan 50.000 euro wil het een kopie van je balans en winst- en verliesrekening en een lijst met debiteuren en crediteuren. Daarvoor levert het een voorbeeldbestand.

Bij een eenmanszaak wil het ook een aangifte van je inkomstenbelasting. Verder wil het een overzicht van jouw persoonlijke schulden en leningen. Ook wil het een kopie van je paspoort of ID-kaart en je privéadres weten. Daarna is je aanvraag volledig en krijg je een voorstel voor een lening.

Aanbod en kosten van de lening berekenen.

Aanbod en voorwaarden

Swishfund hanteert gebruikelijke voorwaarden die we ook tegenkomen bij andere financiers. Zo moet je minimaal een jaar actief zijn met je onderneming en minimaal 50.000 euro omzet hebben. Verder wil het dus dat je omzet zichtbaar is op je zakelijke rekening en dat je de lening vrij snel kunt terugbetalen.

Hoeveel je kunt lenen is afhankelijk van je doel. Swishfund biedt vooral kleine leningen voor werkkapitaal of het inkopen van voorraad. Daarbij kun je geld lenen tot ongeveer een vijfde van je jaaromzet. Bij 100.000 euro omzet kun je dan zo’n 20.000 euro lenen. De looptijd is maximaal 24 maanden en de rente is meestal hoog.

Kosten: rente vanaf 1 procent per maand

Swishfund geeft aan dat deze vanaf 1 procent per maand is. Bij onze aanvraag, met dezelfde cijfers als die we bij andere financiers gebruiken, is het rentepercentage ruim 24 procent bij een looptijd van 12 maanden. Een financiering via Swishfund is daardoor al snel vrij duur.

Bij vastgoed of machines kun je soms grotere bedragen lenen. Daarbij is de rente mogelijk vanaf 0,67 procent. Verder rekent het afsluitkosten die afhankelijk zijn van de lening, met een minimum van 650 euro.

Snelheid: Dezelfde week het geld op je rekening

Swishfund biedt een snelle oplossing voor werkkapitaal. De aanvraag heb je in een paar minuten doorlopen en wij werden dezelfde dag nog gebeld. De extra documentatie is voor de meeste ondernemers wel even zoeken, maar dat is het dan ook. Daarna is het voorstel snel geregeld.

Ervaringen rond Swishfund: simpel maar duur.

Reviewscore: 6,5

In onze laatste review krijgt Swishfund een 6,5 uit 10. De online aanvraag van Swishfund is simpel en snel geregeld. Tenminste, als je past in de doelgroep van ondernemers die volop omzet maken en werken met een zakelijke rekening.

Maar de rente is erg hoog en het bedrag dat je kunt lenen is meestal toch lager dan je hoopt doordat het sterk kijkt naar je laatste bankgegevens. Als je nu een lening afsluit omdat je laatste kwartaal wat tegenviel dan heeft dat dus direct invloed op de rente en het leenbedrag.

Vooraf krijg je geen indicatie. Je ziet pas wat je kunt lenen als je een aanvraag doet. Voor gezonde bedrijven die snel geld nodig hebben voor extra marketing, voorraad of inventaris is het een goede oplossing, bedrijven die vooral werkkapitaal zoeken omdat het nu wat minder gaat eerst in gesprek met een financieel adviseur.

Ervaringen met Swishfund review

3.9

op basis van 53 reviews via Google Maps

Ferdy Harteveld

Ferdy Harteveld

12 maanden geleden

Ook ik ben het slachtoffer geworden van Swisfund, teken je het contract dan wordt je uitgezogen door swisfund bij iedere keer dat je even niet kan aflossen want iedere dag wordt er een automatische incasso gedaan wat overigs niet verteld wordt op het moment dat je een contract aangaat. nu ging het bij mij helemaal mis een tijdje en wordt nu opgezadeld met meer dan € 2000,00 extra kosten. mensen niet aan beginnen ditlees meer

Harry en Sabrina

Harry en Sabrina

2 maanden geleden

Toppers, denken super goed met je mee. Zeer tevreden over.

koen van gennip

koen van gennip

een jaar geleden

Goeie scam, zich voordoen als Swiss Finance terwijl het een klein clubje is met veel te hoge rentes voor hard werkende ondernemers. Knap gedaan hoor, hoop date Swiss Finance Corporation jullie op de korrel neemt.

Schilderdiensten Kooij

Schilderdiensten Kooij

een jaar geleden

Oplichtersbende en typisch voorbeeld voor witte boorden criminaliteit. Doen alsof het makkelijk is een lening aan te vragen maar dan gebeurt het. Kom je erdoor dan krijg je een contract waar ze flink aan weten te verdienen. De provisie en premie die ze berekenen is gigantisch hoog. Teken je het contract dan ben je van hun. Dagelijkse afschrijving en staat het niet op je rekening dan mogen ze weer extra kosten berekenen. Als je hetlees meer

Barry van Dam

Barry van Dam

9 maanden geleden

Niks geen goed woord over voor deze partij. Uitermate onprofessioneel. Alsof je met kinderen aan de telefoon zit.

Bekijk alle 53 reviews op Google Maps