Floryn review

8

(onze review)

Floryn is een online financier waar je snel een online krediet of lening aanvraagt. Inclusief factoring, zakelijke hypotheken of e-commercekrediet. In onze review beoordelen wij Floryn met een 8. De aanvraag is eenvoudig, (rente)kosten zijn beter dan die van directe concurrenten en de voorwaarden zijn soepel.

Inhoud:

Wat typeert Floryn?

Floryn review financieringMet ruim 650 miljoen euro aan financieringen en meer dan 60 medewerkers is Floryn een van de grotere en populaire online financiers.

Het bedrijf startte met factoring, maar biedt inmiddels een groot aanbod aan bedrijfsfinancieringen. De rente op een lening ligt bij Floryn meestal tussen de één en anderhalf procent en het maximale leenbedrag is sterk afhankelijk van je omzet. Naast een online zakelijk krediet, een lening of factoring kun je er nu ook een zakelijke hypotheek afsluiten.

Een financiering aanvragen

Floryn heeft het aanvragen van een financiering heel eenvoudig gemaakt. Met alleen je bedrijfsnaam, het gewenste bedrag, en jouw naam is je aanvraag al gestart. Het is verleidelijk om een hoog bedrag aan te vragen, maar bij een lager bedrag is de kans op acceptatie, een lage rente en soepele voorwaarden groter.

Om gegevens aan te leveren kun je een koppeling maken met je bank. Daarna zijn er nog enkele stappen, maar gaat Floryn ondertussen al voor je aan de slag. Floryn vraagt je om in te loggen bij je eigen bank en daar meestal geef je dan met een simpel vinkje toegang tot inzage in je banktransacties.

Stappen financieringsaanvraag.

Toegang geven tot je bankrekening

Online financiers werken meestal met algoritmes die berekenen hoe snel jij een lening kunt terugbetalen. Daardoor kun je hier alleen geld lenen als je bankiert met een zakelijke rekening. Zonder bankrekening is het vaak niet mogelijk. Zo ook bij Floryn.

Met een zakelijke rekening vraag je in twee minuutjes je financiering aan. Tenminste, als je bij een van de grotere Nederlandse banken zit. Voor de koppeling met een bankrekening biedt Floryn alleen een PSD2-integratie met ABN Amro, Rabobank en ING. Alleen bij deze banken is een een inzage in de transacties mogelijk.

Bankier je bij een andere bank? Bij veel andere financiers kun je dan niet terecht, maar Floryn biedt de mogelijkheid om zelf de bankafschriften in pdf-formaat te uploaden. Hierdoor kun je er ook terecht als je klant bent bij een kleinere bank als Knab, Bunq of Revolut Business. Een koppeling met je bankrekening.

Aanvullende gegevens aanleveren

Met de toegang tot je rekening berekent Floryn al een eerste indicatie berekenen. De hele aanvraag heeft je dan twee minuten van je tijd gekost. Je mag bij Floryn meerdere rekeningen koppelen en die samenvoegen bij je aanvraag.

Wil je gelijk een voorstel? Dan moet je nog enkele stappen doorlopen maar ook deze zijn zo gedaan. Zoals je identiteit verifiëren door een mobiele foto te maken van je identiteitsbewijs. Ook kun je je IBAN delen voor een automatische incasso, mocht je de lening later afnemen, en hiermee je rekening verifiëren.

Floryn aanvraag ingediend

Een online analyse op jouw kredietscore

Bij Floryn krijg je direct na de aanvraag een online account waarin je ziet hoe het algoritme jouw transacties analyseert. Zo zie je in een oogopslag wat je belangrijkste debiteuren of crediteuren zijn, hoeveel salaris je in de afgelopen periode hebt betaalt of wat de ontwikkelingen hierin zijn.

Heb je hierin wat bijzondere transacties? Dan kun je het best meteen na je aanvraag even contact opnemen. Floryn ziet het als er recent incassotrajecten zijn geweest, als je actief was op goksites of als je andere risicovolle transacties hebt gedaan. Telefonisch geef je dan aan wat de actuele stand van zaken is.

Kredietscore onderneming

Aanbod en voorwaarden

Voor een financiering moet je langer dan 6 maanden ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en minimaal 100.000 euro omzet hebben. De hoogte van je lening is afhankelijk van je bedrijfscijfers, maar Floryn biedt leningen van 10.000 tot 3 miljoen euro.

Als je omzet groeit, kan je krediet meegroeien tijdens de looptijd. De looptijd ligt tussen de 6 maanden en 5 jaar. Je kunt dit niet zelf kiezen, maar er wel over in overleg gaan. Bij Floryn bepaal je zelf of je krediet opneemt of extra aflost.

Terugbetalingen gaan standaard in wekelijkse termijnen en lopen via een automatische incasso. Hierin zit de rente en een aflossing van een deel van de financiering. Ter indicatie: bij een krediet van 50.000 en een weekbedrag van 1 procent, betaal je 500 euro per week voor aflossing en rente samen.

Financieringsvormen

Aanvullende diensten

Bij leningen tot 150.000 euro zijn de voorwaarden soepel, daarboven vraagt het bedrijf om meer documentatie. Denk aan een recente kolommenbalans en je debiteuren- en crediteurenlijst. Voor werkkapitaal is de aanvraag snel en eenvoudig.

Is het aanbod in het begin onvoldoende? Dan kun je dit soms aanvullen via factoring. Dat betekent dat Floryn bestaande openstaande facturen van debiteuren voorschiet. Dit is mogelijk vanaf 0,65 procent van je factuur. De klant moet vervolgens Floryn betalen. Wel houd je zelf het contact met je klant.

Daarnaast biedt Floryn zakelijke hypotheken. Hiervoor vraagt het uiteraard om extra zekerheden. Je kunt deze tot tachtig procent van de marktwaarde financieren. De basisrente daarbij ligt tussen de 0,39 en 0,59 procent per maand met eenmalige afsluitkosten van twee procent.

Rente en andere kosten van de financiering

De website van Floryn geeft weinig rente-informatie. Hiervoor moet je eerst een aanvraag indienen. Voor een krediet tot 50.000 euro is de rente meestal tussen de 1 en 1,5 procent per maand en deze betaal je alleen over het uitstaande bedrag. Hiermee is Floryn goedkoper dan partijen als Swishfund, BridgeFund of Qeld.

Daarnaast rekent het bedrijf een half procent per kwartaal aan servicekosten en eenmalig 2 procent van de lening aan afsluitkosten. De afsluitkosten houdt het direct in bij het aangaan van de financiering. Bij een krediet werkt het met een vast weekbedrag van bijvoorbeeld 1 procent van het opgenomen bedrag.

Betrouwbaarheid

Wij zien Floryn als een veilig platform om zaken mee te doen. Deze financier heeft al meer dan 60.000 ondernemers gefinancierd voor een totaalbedrag van ruim 650 miljoen euro. Ondernemers zijn overwegend positief in reviews. De meeste ervaringen zijn gericht op de snelle doorlooptijd.

Reviewscore 8

In onze laatste review krijgt Floryn een 8 van de 10. De online aanvraag is simpel, snel en doeltreffend. Floryn bestaat al even en heeft een goede reputatie opgebouwd. Ook is het aanbod groter en de rente meestal lager dan andere online financiers. Al is de rente nog wel hoger dan je misschien van je huisbank gewend bent.

Verder is de check bijna helemaal op basis van je zakelijke rekening. Als je resultaten in het afgelopen kwartaal enorm tegenvielen, en je nu wil investeren om dat weer goed te maken, is dat een nadeel. De kredietscores zijn dan waarschijnlijk al sterk gedaald. Dit zie je direct terug in bijvoorbeeld het maximale leenbedrag.

Vooraf krijg je geen indicatie van de rentekosten, waardoor je pas ziet of het wat voor je is als je een aanvraag doet. Maar een aanvraag is gelukkig in een paar minuten geregeld. Ook kun je daarna telefonisch contact opnemen voor een eventuele toelichting.

Ervaringen met Floryn review

4.8

op basis van 507 reviews via Google Maps

Bas Jorissen

Bas Jorissen

in de afgelopen week

Wanneer je groeit, heb je ironisch genoeg vaak juist meer ipv minder liquiditeitsbehoefte. Floryn begrijpt dit en kijkt naar een grote plaatje dan bijvoorbeeld 'historische cashflow of een hypotheekvrij pand'. Toen wij met ons snelgroeiende bedrijf Archipel bij Floryn aanklopten, hebben ze ons vanuit die gedachte buitengewoon vlot geholpen aan een nieuwe groeifaciliteit. Het dashboard werkt goed, de aflossing is overzichtelijk, en de collega's (Rowan, in ons geval) zijn relaxt en denken mee. Aanrader watlees meer

ruud sauer

ruud sauer

in de afgelopen week

Makkelijk contact te leggen en te onderhouden. Meedenken is grandioos. Wij zijn erg geholpen met het krediet om verder te kunnen ondernemen. Snelheid, heldere afspraken, fantastische hulp erbij van Roeald. Zeer prettig contact.

Robert van Spil

Robert van Spil

een maand geleden

Om onze activiteiten te kunnen uitbreiden waren we op zoek naar een partner die ons hierbij kan helpen. Het contact met Floryn was erg snel, soepel en helder. Ook werden de gemaakte afspraken snel en goed afgehandeld. Stijn bedankt :)

klantenservice droomtextiel

klantenservice droomtextiel

2 weken geleden

Ben al een tijdje klant bij Floryn en vind het een erg fijn bedrijf. Word altijd fijn en snel geholpen, mensen die er werken zijn ook erg vriendelijk. Ik zou zeker iedereen aanraden om met Floryn samen te werken.

KABO ZORG B.V.

KABO ZORG B.V.

3 weken geleden

Ik ben zeer tevreden over de dienstverlening en het persoonlijk contact die ik met KM heb gehad. Hij heeft het perfecte contract voor mij gevonden waar ik ontzettend blij mee ben. Geweldige service en een echte aanrader!

Bekijk alle 507 reviews op Google Maps