Bedrijfsfinanciering berekenen

Wil je een bedrijfsfinanciering berekenen? Bij veel financiers moet je vooraf een complete offerte aanvragen voordat je precies ziet wat je maximaal mag lenen of wat een zakelijke lening je werkelijk kost. Hoe kun je dan de ideale financiering berekenen?

Zakelijke lening berekenen

bedrijfsfinanciering berekenenWil je een lening berekenen voor je onderneming? Online kun je eenvoudig een indicatie vinden van het maximale financieringsbedrag, rente- of maandelijkse kosten van een bedrijfsfinanciering.

Online kun je direct een zakelijke lening berekenen en zelf bepalen hoeveel financiering je nodig hebt. Een plan of onderpand is vaak niet eens nodig.

Bij bedragen tot ongeveer 250.000 euro berekent het systeem direct of je in aanmerking komt voor de lening.  Voor een bedrijfsfinanciering zijn er verschillende financiers, die binnen 15 minuten op basis van jouw zakelijke rekening het maximale bedrag en de kosten van een bedrijfslening berekenen.

Online kun je binnen 15 minuten zien wat de kosten zijn van een zakelijke lening voor jouw onderneming.

Snel een bedrijfsfinanciering berekenen

Als je een uitgave wilt financieren kun je het beste online enkele offertes opvragen. Financiers die snel (+/- 15 minuten per aanvraag) online een zakelijke financiering berekenen zijn bijvoorbeeld:

Biedt zakelijke leningen, zakelijk krediet, factoring, bol.com-verkoperskrediet en zakelijke hypotheken tot 3 miljoen euro. Een zakelijk krediet kan meegroeien met je omzet. Je betaalt wekelijks 1 tot 4 procent van het krediet (rente en aflossing) terug via een automatische incasso.

BridgeFund biedt zakelijke leningen voor investeringen in machines, inventaris of voorraad. Geeft een zakelijk krediet van 5.000 tot 250.000 euro met een looptijd van 3 tot 24 maanden met een alles-in-1 tarief vanaf 0,7% per maand. Je moet minimaal 50.000 omzet hebben en 12 maanden bestaan.

New10 biedt een zakelijke lening of krediet met een looptijd van 3 tot 60 maanden. Het aanbod wordt berekend op basis van je jaarcijfers en transactiedata van de afgelopen 15 maanden. Je hebt de hele looptijd een vaste rente en kunt kosteloos extra aflossen. New10 is onderdeel van ABN Amro.

Biedt bedrijfsfinanciering van 3.000 tot 1.000.000 euro aan ondernemers die het afgelopen jaar minimaal 50.000 euro hebben omgezet. Bij de aanvraag wil het toegang tot een zakelijke bankrekening. De looptijd is maximaal 24 maanden. Je bedrijf moet minimaal één jaar zijn ingeschreven bij de KvK.

Doorlopend flexibel krediet tot 50.000 euro, of 25.000 euro bij een eenmanszaak. Je moet jezelf identificeren via iDIN en toegang geven tot je bankrekeningen. Voorwaarden zijn flexibel maar let op: rentes zijn per maand. Jaarlijks lopen deze snel op tot ruim 25 procent.

Bij 5in5 regel je binnen 5 minuten zakelijk krediet tot maximaal 5.000 euro. Hierop houdt het direct de afsluitprovisie in. Het leenbedrag is laag, maar er is geen minimale omzet of bestaansduur vereist en aflossen gaat in 5 termijnen. Het krediet verschijnt na akkoord binnen een dag op je rekening.

KredietVooruit biedt zakelijk krediet tussen de €3.000 en €250.000, met een looptijd van 3 of 6 maanden tegen een vaste rente. Met deze financiering kun je voorraad, apparatuur of een grote klus voorfinancieren. Je bedrijf moet minimaal een jaar bestaan en minstens €50.000 omzet hebben op jaarbasis.

Bij Qeld regel je in 5 minuten zelf een zakelijke lening. Als deze voor 17:00 uur is goedgekeurd en ondertekend, maak Qeld het bedrag dezelfde dag nog over. Geeft een zakelijk krediet van €1.000 tot 200.000 voor 6 tot 18 maanden looptijd. Eerder aflossen zonder extra kosten is mogelijk.

een bedrijfsfinanciering aanvragen voor extra voorraad.

Online financiering vs. de bank

De bank is de beste financier voor bedrijfsfinancieringen met onderpand. Bijvoorbeeld bij de aankoop van een nieuwe machine of bedrijfswagen. De bank is marktleider in rekening courant-krediet, maar dat komt vooral door het grootbedrijf. Het mkb is vaak beter af met een zakelijke lening van een nieuwe financier.

Bij een online kredietverstrekker financier je werkkapitaal zonder onderpand. Hierdoor kun je vrijwel direct na je aanvraag een aanbod voor een zakelijke lening of zakelijk krediet ontvangen. Meestal wil de financier toegang tot je bankgegevens en je ondernemingsvorm, activa, balanswaarde, omzet en resultaat weten.

Het mkb is meestal beter af met een zakelijke lening of zakelijk krediet van een nieuwe financier.

Het aanbod is wel nog onder voorbehoud. Een officiële kredietbeslissing volgt meestal binnen 48 uur. De kredietcheck en rente is meestal gebaseerd op je transactieverleden. Vandaar dat het hiervoor wel noodzakelijk is dat je voldoende omzet hebt en dat je bedrijf minimaal een jaar bestaat.

Een tijdelijk gat overbruggen

zakelijke lening afsluitenLastiger is het, als je niet één, maar meerdere uitgaves hebt en niet precies weet hoeveel financiering je nodig hebt.

Heb je een bedrijfsfinanciering nodig omdat je werkkapitaal tijdelijk in gevaar komt? Dan is meestal elke euro welkom, maar betaal je vaak ook iets meer rente of afsluitkosten over het geleende bedrag. Om te weten wat je maximaal kunt lenen is wat meer inzicht in jouw bedrijfscijfers nodig.

Een werkkapitaalfinanciering heeft meestal hogere rente- en afsluitkosten dan een lening afsluit voor een investering.

Ook factoring kan een oplossing zijn. Je verkoopt dan je openstaande facturen. Door niet langer te hoeven wachten tot debiteuren geld overmaken kun je je liquiditeit soms sterk verbeteren. Via American factoring heb je vaak de volgende dag het geld op je rekening.

Bij factoring verkoop je jouw openstaande facturen.

Maximale leenbedrag berekenen

Leenbedrag berekenenWil je groeikapitaal aanvragen? Dan is je onderpand of de snelheid van de lening vaak niet doorslaggevend, maar vooral het bedrag dat je maximaal kunt lenen.

Dan is het wel belangrijk dat je de lening ook kunt terugbetalen wanneer de groei, ondanks de investering, wat tegenvalt. De ideale bedrijfsfinanciering bereken je dan door te kijken wat je maandelijks aan aflossing en rente kunt terugbetalen, ook als het even tegenzit. Factoring en online platformen zijn vooral geschikt voor snel kapitaal, maar soms wel wat duurder en meer gericht op lagere bedragen.

Een zakelijke financiering crowdfunden

Als je voor langlopende investeringen een bedrijfsfinanciering zoekt is crowdfunding ook een optie. Vooral voor vastgoed of innovatieve investeringen is crowdfunding populair. Goede crowdfunding-platformen zijn onder andere Collin Crowdfund, Geldvoorelkaar en Oneplanetcrowd.

Al is crowdfunding niet goedkoop. Vaak betaal je vaste opstartkosten, een procentuele afsluitprovisie en maandelijkse administratiekosten. Het berekenen van het maximale leenbedrag de maandelijkse kosten is ook afhankelijk van het platform. Als indicatie kun je zo’n vijf procent van het geleende bedrag aanhouden.

Bij crowdfunding haalt je bedrijf geld op bij de crowd.

Deze kosten komen bovenop de rente en aflossing, en zijn verdeeld over de hele looptijd. Soms slim om dus net iets meer te lenen. Een ander nadeel is dat het opzetten van een crowdfunding-project veel tijd kan kosten. Dit blijft toch mensenwerk. Zeker als er hierbij ook een zakelijke hypotheek komt kijken. Hierbij duurt het vaak enkele weken voor de aanvraag een feit is en het geld ook werkelijk op je rekening staat. 

Snel zakelijk geld lenen voor je onderneming? Floryn of BridgeFund. Je bedrijf moet langer dan een jaar bestaan en jaarlijks minimaal 50.000 euro omzet hebben.

Goedkoopste maandlasten berekenen

Wil je de goedkoopste maandlasten voor jouw bedrijfsfinanciering? Bovenstaande oplossingen hebben elk veel voordelen maar op het gebied van de laagste rente, is het toch nog altijd meestal de bank die het beste aanbod kan doen. Zeker als je solvabiliteit (eigen vermogen) goed is, bijvoorbeeld door een eigen bedrijfswaarde, machines of overwaarde op je bedrijfspand.