Bedrijfsfinanciering berekenen

Wil je een bedrijfsfinanciering berekenen? Dat klinkt makkelijker dan het lijkt. Bij veel financiers moet je vooraf een complete offerte aanvragen voordat je ziet wat je maximaal mag lenen of wat een zakelijke lening je werkelijk kost. Hoe kun je dan de ideale financiering berekenen?

Zakelijke lening berekenen

bedrijfsfinanciering berekenenWil je een lening berekenen voor je onderneming? Online zijn er sites die je een indicatie tonen van het maximale financieringsbedrag, rente- of maandelijkse kosten van een bedrijfsfinanciering, maar als je het echt wilt weten moet je meestal eerst een aanvraag doen. En dan zie je soms hele andere getallen!

Gek eigenlijk, want misschien wil jij wel meer lenen als de rente meevalt. En als je nu een te hoog bedrag aanvraagt kan de hele bedrijfsfinanciering worden afgewezen, terwijl je bedrijf met de helft van de lening misschien ook al erg geholpen is.

Misschien wil je wel meer lenen als de rente meevalt, of ben je met de helft van de lening ook al erg geholpen.

Vroeger was een zakelijke financiering maatwerk. Bij bedragen tot ongeveer 250.000 euro gaat dit steeds vaker digitaal en berekent het systeem of je in aanmerking komt voor de lening. Dit maakt het lastig om vooraf het ideale bedrag of looptijd van een bedrijfsfinanciering te berekenen.

Snel een bedrijfsfinanciering berekenen

Als je een uitgave wilt financieren kun je het beste online enkele offertes opvragen. Financiers die snel (+/- 15 minuten per aanvraag) online een zakelijke financiering berekenen zijn bijvoorbeeld:

KredietVooruit

KredietvooruitKredietvooruit.nl biedt een zakelijk krediet tussen de 3.000 en 250.000 euro, met looptijd van 3 tot 6 maanden en tegen een vaste rente. Met deze financiering kun je voorraad, apparatuur of een grote klus voorfinancieren. Je bedrijf moet wel langer dan een jaar bestaan en minimaal 50.000 euro omzet hebben op jaarbasis.

Qeld.com

qeldBij Qeld.com regel je in 5 minuten zelf een zakelijke lening. Als je deze digitaal ondertekent heb je dezelfde dag nog het geld op je rekening. Geeft een zakelijk krediet van 1.000 tot 200.000 voor 6 tot 18 maanden looptijd. Eerder aflossen is mogelijk.

New10

New10New10.com biedt een zakelijke lening of krediet tegen redelijke rente-percentages en voorwaarden. Je hebt de hele looptijd een vaste rente en kunt kosteloos extra aflossen. New10 is onderdeel van ABN Amro, beoordeelt aanvragen snel en werkt geheel online.

Bij een online kredietverstrekker financier je werkkapitaal zonder onderpand. Hierdoor kun je binnen een uur een aanbod voor een zakelijke lening of zakelijk krediet ontvangen. Meestal wil de financier toegang tot je bankgegevens en moet je ondernemingsvorm, activa, balanswaarde, omzet en resultaat weten.

Het aanbod is wel nog onder voorbehoud. Een officiële kredietbeslissing volgt meestal binnen 48 uur. De kredietcheck en rente is meestal gebaseerd op je transactieverleden. Vandaar dat het hiervoor wel noodzakelijk is dat je voldoende omzet hebt en dat je bedrijf minimaal een jaar bestaat.

Een tijdelijk gat overbruggen

zakelijke lening afsluitenLastiger is het, als je niet één, maar meerdere uitgaves hebt of niet precies weet wat deze gaan kosten.

Heb je een bedrijfsfinanciering nodig omdat je werkkapitaal tijdelijk in gevaar komt? In dit scenario is meestal elke euro welkom, maar betaal je vaak ook iets meer rente of afsluitkosten over het geleende bedrag. Om te weten wat je in dit geval maximaal kunt lenen is wat meer inzicht in jouw bedrijfscijfers nodig.

Een werkkapitaalfinanciering heeft meestal hogere rente- en afsluitkosten dan een lening afsluit voor een investering.

Als je onderpand kunt bieden is een bankfinanciering meestal alsnog de beste route. Op het gebied van rekening courant-krediet is de bank nog verreweg marktleider. Zeker als je de dip al ziet aankomen in verband met seizoensinvloeden of andere schommelingen.

Als de bank te lang duurt en de dip onverwacht kwam, kan factoring een oplossing zijn. Je verkoopt dan in feite openstaande facturen. Door niet langer te hoeven wachten tot debiteuren geld overmaken kun je je liquiditeit soms sterk verbeteren. Via American factoring heb je vaak dezelfde week al het geld op je rekening en worden vooral de bedrijfscijfers van je debiteur gebruikt voor de controle en rentebepaling.

Maximale leenbedrag berekenen

Leenbedrag berekenenWil je groeikapitaal aanvragen? Dan is je onderpand of de snelheid van de lening vaak niet doorslaggevend, maar vooral het bedrag dat je maximaal kunt lenen.

Dan is het wel belangrijk dat je de lening ook kunt terugbetalen wanneer de groei, ondanks de investering, wat tegenvalt. De ideale bedrijfsfinanciering bereken je dan door te kijken wat je maandelijks aan aflossing en rente kunt terugbetalen, ook als het even tegenzit. Factoring en online platformen zijn vooral geschikt voor snel kapitaal, maar soms wel wat duurder en meer gericht op lagere bedragen.

Een zakelijke financiering crowdfunden

Als je vooral gericht bent op het maximaal leenbedrag en de maandelijkse kosten daarvan wilt berekenen is er meer maatwerk nodig. Dit blijft toch mensenwerk en hiervoor zijn crowdfunding-platformen zoals Collin Crowdfund, Geldvoorelkaar of Oneplanetcrowd meestal meer geschikt. Zij kunnen een goede inschatting maken van de maandelijkse kosten en het maximale leenbedrag.

Het nadeel hiervan is wel dat het vaak enkele weken duurt voor de aanvraag een feit is en het geld ook werkelijk op je rekening staat. Deze zijn daarom meer geschikt als je minder haast hebt met de financiering. Houd er rekening mee dat het soms wel een maandje duurt voor je het hebt en het platform soms al een paar procent inhoudt aan kosten. Soms slim om dus net iets meer te lenen.

Snel tijdelijk zakelijk geld lenen voor je onderneming? Kredietvooruit.nl! Belangrijke voorwaarden: je bedrijf moet langer dan een jaar bestaan en jaarlijks minimaal 50.000 euro omzet hebben.

Goedkoopste maandlasten berekenen

Wil je de goedkoopste maandlasten voor jouw bedrijfsfinanciering? Bovenstaande oplossingen hebben elk veel voordelen maar op het gebied van de laagste rente, is het toch nog altijd meestal de bank die het beste aanbod kan doen.

Zeker als jij ook garant wilt staan met bedrijfsmatige of zelfs persoonlijke onderpanden. Denk aan een bedrijfsauto, overwaarde op je woonhuis of andere zaken. Het nadeel is wel dat de bank lang niet altijd interesse heeft. Pas bij grote bedragen, bijvoorbeeld bij bedrijfsfinancieringen vanaf één miljoen euro, en bij bijzonder goede bedrijfsresultaten en solvabiliteit is de bank echt een match.