Zakelijk krediet

Zakelijk krediet biedt extra werkkapitaal voor je onderneming tot een afgesproken limiet. Bij een doorlopend krediet betaal je maandelijks rente over het openstaande bedrag en tijdens de looptijd bepaal je deels zelf wat je wilt opnemen of aflossen. Dit maakt het een flexibele en populaire lening voor bedrijven.

Inhoud:

Waarom een zakelijk krediet?

flexibel zakelijk krediet voor ondernemers aanvragenEen flexibel zakelijk krediet is een lening waarbij je tussentijds geld kunt opnemen en terugbetalen. Hierdoor kun je aan alle financiële verplichtingen voldoen zonder dat je telkens losse leningen moet afsluiten als je eigen liquide middelen opraken.

Een bedrijfskrediet geeft extra financiële ruimte als je dat nodig hebt. je betaalt alleen rente over het geleende bedrag en de aflossing bepaal je soms zelf.

Een zakelijk krediet geeft ruimte in je financiële situatie. Onverwachte kosten kun je zo sneller opvangen.

Snel een zakelijk krediet aanvragen

Snel een zakelijk krediet aanvragen? Nieuwe financiers beoordelen jouw aanvraag en financiële situatie op recente rekeninghistorie, kredietchecks en openbare data. Sluit snel en eenvoudig een kortlopend zakelijk krediet af zonder onderpand of lastig papierwerk. Online aanbieders van zakelijke kredieten zijn:

Biedt zakelijke leningen, zakelijk krediet, factoring, bol.com-verkoperskrediet en zakelijke hypotheken tot 3 miljoen euro. Een zakelijk krediet kan meegroeien met je omzet. Je betaalt wekelijks 1 tot 4 procent van het krediet (rente en aflossing) terug via een automatische incasso.

BridgeFund biedt zakelijke leningen voor investeringen in machines, inventaris of voorraad. Geeft een zakelijk krediet van 5.000 tot 250.000 euro met een looptijd van 3 tot 24 maanden met een alles-in-1 tarief vanaf 0,7% per maand. Je moet minimaal 50.000 omzet hebben en 12 maanden bestaan.

New10 biedt een zakelijke lening of krediet met een looptijd van 3 tot 60 maanden. Het aanbod wordt berekend op basis van je jaarcijfers en transactiedata van de afgelopen 15 maanden. Je hebt de hele looptijd een vaste rente en kunt kosteloos extra aflossen. New10 is onderdeel van ABN Amro.

Biedt bedrijfsfinanciering van 3.000 tot 1.000.000 euro aan ondernemers die het afgelopen jaar minimaal 50.000 euro hebben omgezet. Bij de aanvraag wil het toegang tot een zakelijke bankrekening. De looptijd is maximaal 24 maanden. Je bedrijf moet minimaal één jaar zijn ingeschreven bij de KvK.

Bij 5in5 regel je binnen 5 minuten zakelijk krediet tot 5.000 euro. Er is geen minimale omzet of bestaansduur vereist en aflossen gaat in 5 termijnen. Het krediet verschijnt na akkoord binnen een dag op je rekening.

Kortlopende leningen wanneer het jou uitkomt

flexibel geld opnemen met een kortlopende financieringHeeft je onderneming maar kortlopend een lening nodig maar wel vaker dan een keer? Bijvoorbeeld elk jaar, of telkens wanneer je een topklant binnenhaalt? Met één doorlopende financiering kun je direct tegen een afgesproken rentepercentage geld opnemen en  rente betaal je alleen over het opgenomen bedrag.

Het financieren van een event, debiteuren of voorraad gaat vaak via kortlopende zakelijke kredieten.

Denk aan het voorfinancieren van een festival, congres, extra voorraad voor een feestdagenpiek of investeren in marketing of medewerkers. In plaats van verschillende leningen af te sluiten kun je één doorlopend zakelijk krediet aanvragen en het opgenomen bedrag telkens boetevrij aflossen.

Wachten debiteuren te lang met betalen? Via Incasso Advies Nederland kun je snel een offerte aanvragen bij een professioneel incassobureau, overal in Nederland.

Wie verlenen bedrijfskrediet aan mkb-ondernemers?

Voordelen van een zakelijk doorlopend krediet

Een zakelijk krediet is flexibeler en vaak goedkoper dan verschillende losse leningen. Je hebt dan net wat extra geld beschikbaar. Als je niet weet hoeveel krediet je nodig hebt en wanneer je weer voldoende financiële ruimte hebt, dan kun je hiermee deels zelf bepalen wanneer je het geld opneemt of aflost.

Snelgroeiende bedrijven zijn vaak op zoek naar doorlopende bedrijfsleningen. Soms op basis van een percentage van de omzet of debiteurenstand, dan groeit automatisch het maximale leenbedrag mee. Met een zakelijk krediet vang je tijdelijke tekorten op en leen je precies zoveel geld als je nodig hebt. Je regelt één keer het papierwerk, de aflossing is flexibel en je betaalt alleen rente over het geleende geldbedrag.

Het zakelijke krediet is een flexibele vorm van geld lenen.

financiele situatie berekenen.

Nadelen en kosten

Soms zijn de rentelasten hoger dan op een vaste lening. Zeker als daar ook zekerheden tegenover staan. Voor een langlopende investering is een zakelijk krediet daarom minder geschikt. Je moet ook oppassen dat je met een krediet niet te veel leent, omdat het zo eenvoudig is om geld te lenen. Je kredietlimiet verlagen of het krediet opzeggen als je deze niet meer nodig hebt kan onnodige kosten voorkomen.

De rente op een flexibel krediet is soms wat hoger.

Rekening courant-krediet via de bank

zakelijke financiering afsluiten bij de bankDe bank is nog altijd de grootste financierder van zakelijke kredieten maar meestal gaat het hier wel om grote bedragen en een lange looptijd. Een bancaire lening heeft vaak een aantrekkelijke rente en grote bedrijven mogen soms voor miljoenen euro’s rood staan op hun zakelijke bankrekening.

Banken zijn wel streng rond de acceptatie en als je snel het geld nodig hebt duurt het aanvragen van een zakelijk krediet via de bank soms te lang.

Bankleningen zijn goedkoop maar de aanvraag is streng en tijdrovend.

Factoring vs. doorlopend zakelijk krediet

Factoring vs. een bedrijfslening aanvragenEen zakelijk doorlopend krediet is flexibel geld en voor ondernemers die momenteel wachten op openstaande facturen is factoring ook een snelle oplossing.

Bij factoring verkoop je de factuur of geef je deze als onderpand. De beoordeling hierbij hangt vooral af van de financiële gezondheid van je debiteur. Een zakelijk krediet is flexibeler. Je leent alleen wat je nodig hebt en houdt je debiteuren in eigen beheer.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over het zakelijke krediet zijn:

Kom ik in aanmerking voor zakelijk krediet en wat kost het?

Of je snel in aanmerking komt voor een zakelijk krediet kun je zelf controleren. Online krijg je meestal direct een indicatie en je aanvraag is meestal binnen één werkdag behandeld.

Wat een zakelijk krediet precies kost, is afhankelijk van verschillende factoren. Voor een kortlopende financiering betaal je meestal afsluitprovisie maar verder bestaan de maandelijkse kosten vooral uit rentelasten en je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Meestal kun je boetevrij aflossen en is het dus net hoeveel geld je nodig hebt.

Wat zijn de voordelen vergeleken met een zakelijke lening?

Bij een zakelijk krediet kun je lenen tot een maximum van je kredietruimte, maar dat hoeft niet. Bij een tijdelijk tekort bepaal je zelf hoeveel je wilt opnemen en aflossen. Soms kun je tijdens de looptijd afgelost geld direct weer opnieuw opnemen.

De exacte voorwaarden en rente verschillen per financier en zijn sterk afhankelijk van de financiële situatie van jouw onderneming.

Wanneer is een krediet geschikt als lening?

Een doorlopend krediet is soms duurder dan een zakelijke lening, maar je betaalt meestal alleen rente over het geleende geld. Als je zeker weet dat je het totale kredietbedrag opneemt is een lening vaak beter, maar als het lastig is om dat vooraf in te schatten geeft een zakelijk krediet meer flexibiliteit.

Als je bijvoorbeeld een grote klus, debiteuren, marketingkosten of ander werkkapitaal wilt vooruitbetalen dan wil je liever flexibel zijn met je opnamebedrag. Je leent alleen wat je nodig hebt en hoeft niet telkens terug te komen voor een nieuwe lening.