OPC NK

Zakelijk krediet

Zakelijk krediet biedt continu financiering voor je onderneming tot een afgesproken limiet. Bij zo’n doorlopend krediet betaal je maandelijks rente over het openstaande bedrag en tijdens de looptijd bepaal je deels zelf wat je wilt opnemen of aflossen. Dit maakt het een flexibele en populaire lening voor bedrijven.

Inhoud:

Waarom een zakelijk krediet?

flexibel zakelijk krediet voor ondernemers aanvragenEen flexibel zakelijk krediet is een lening waarbij je tussentijds geld kunt opnemen en aflossen. Hierdoor kun je continu aan je financiële verplichtingen voldoen zonder dat je telkens losse leningen moet afsluiten als je eigen liquide middelen opraken.

Een bedrijfskrediet geeft extra financiële ruimte als je dat nodig hebt. De aflossing bepaal je soms zelf en je betaalt alleen maandelijkse kosten over het geleende bedrag.

Een zakelijk krediet geeft ruimte in je financiële situatie. Onverwachte kosten kun je zo sneller opvangen.

Snel een zakelijk krediet aanvragen

Heb je snel flexibel krediet nodig? Nieuwe financiers beoordelen jouw kredietlimiet op recente rekeninghistorie, kredietchecks en openbare data. Je kunt hier snel een kortlopend zakelijk krediet afsluiten zonder onderpand of lastig papierwerk. Online aanbieders van zakelijke kredieten zijn:

KredietVooruit

KredietvooruitBiedt een zakelijk krediet tussen de 3.000 en 250.000 euro, met looptijd van 3 tot 6 maanden en tegen een vaste rente. Met deze financiering kun je voorraad, apparatuur of een grote klus voorfinancieren. Je bedrijf moet wel langer dan een jaar bestaan en minimaal 50.000 euro omzet hebben op jaarbasis. Zie Kredietvooruit.nl.

Bridgefund

bridgefund Bij BridgeFund regel je in 5 minuten, zonder jaarverslag, zelf een zakelijke lening voor de aankoop van machines, inventaris, voorraden of het wachten op debiteuren. Geeft een zakelijk krediet van 5.000 tot €250.000 met een looptijd van 3 tot 24 maanden en rente vanaf 1,5% per maand. Eerder aflossen geeft korting. Ook hier moet je bedrijf minimaal €50.000 omzet hebben en 12 maanden bestaan.

New10

New10New10 biedt een zakelijke lening of krediet tegen redelijke rente-percentages en voorwaarden. Het is een online fintech van ABN Amro dat aanvragen snel beoordeelt en geheel online werkt. Bezoek de website.

Kortlopende leningen wanneer het jou uitkomt

flexibel geld opnemen met een kortlopende financieringHeeft je onderneming maar kortlopend een lening nodig maar wel vaker dan een keer? Bijvoorbeeld elk jaar, of telkens wanneer je een topklant binnenhaalt? Met een doorlopend krediet kun je direct tegen een afgesproken rentepercentage geld opnemen en je betaalt alleen rente over het openstaande bedrag.

Het financieren van een event, debiteuren of voorraad gaat vaak via kortlopend zakelijk krediet.

Denk aan het voorfinancieren van een festival, congres of ander groot event, het inkopen van voorraad voor een feestdagenpiek of investeren in marketing of medewerkers. In plaats van verschillende leningen af te sluiten kun je één doorlopend zakelijk krediet aanvragen en het opgenomen bedrag telkens boetevrij aflossen.

Wil je niet wachten tot jouw debiteuren betalen? Verkoop de factuur aan Voldaan en bij akkoord is heb jij dezelfde dag je geld op je rekening. Er zijn geen jaarcijfers, borg of zekerheden nodig.


Wie verlenen zakelijk krediet aan mkb-ondernemers?

Voordelen van een zakelijk doorlopend krediet

Een zakelijk krediet is flexibeler en vaak goedkoper dan allerlei losse leningen. Je hebt dan net wat extra geld achter de hand, en leent alleen wat je nodig hebt. Als je niet weet wanneer je weer voldoende financiële ruimte hebt, dan wil je flexibel zijn met wanneer je het geld opneemt of aflost.

Snelgroeiende bedrijven zijn vaak op zoek naar zakelijk krediet. Soms op basis van een percentage van de omzet of debiteurenstand, dan groeit automatisch het maximale leenbedrag mee. Met een zakelijk krediet vang je tijdelijke tekorten op en leen je precies zoveel geld als je nodig hebt. Je regelt één keer het papierwerk, de aflossing is flexibel en je betaalt alleen rente over het geleende geldbedrag.

Het zakelijke krediet is een flexibele vorm van geld lenen.

Nadelen en kosten

De rente op een zakelijk krediet is soms wat hoger omdat er minder zekerheden tegenover staan. Maar het is vooral vaak duurder omdat het zo eenvoudig is om geld te lenen. Je kredietlimiet verlagen of het krediet opzeggen als je deze niet meer nodig hebt kan onnodige kosten voorkomen.

Rekening courant-krediet via de bank

zakelijke financiering afsluiten bij de bankDe bank is nog altijd de grootste financierder van zakelijke kredieten maar meestal gaat het hier wel om grote bedragen en een lange looptijd. Een bancaire lening heeft vaak een aantrekkelijke rente en grote bedrijven mogen soms voor miljoenen euro’s rood staan op hun zakelijke bankrekening.

Banken zijn wel streng rond de acceptatie en als je snel een zakelijk krediet nodig hebt duurt een lening via de bank soms te lang.

Bankleningen zijn goedkoop maar de aanvraag is streng en tijdrovend.

Factoring vs. doorlopend zakelijk krediet

Factoring vs. een lening aanvragenEen zakelijk doorlopend krediet is flexibel geld en ondernemers vangen hiermee vaak openstaande debiteuren op. Dit kan ook met factoring. Bij factoring verkoop je de factuur, of geef je deze als onderpand. De aanvraag hiervan is meestal sneller en de beoordeling hierbij hangt vooral af van de financiële gezondheid van je debiteur.

Een zakelijk krediet is flexibeler en je kan het debiteurenbeheer in eigen huis houden. Ook is een doorlopend zakelijk krediet meestal goedkoper.

Veelgestelde vragen

Enkele veelgestelde vragen over het zakelijke krediet zijn:

Kom ik in aanmerking voor zakelijk krediet en wat kost het?

Of je snel in aanmerking komt voor een zakelijk krediet kun je zelf controleren. Online krijg je meestal direct een indicatie en je aanvraag is meestal binnen één werkdag behandeld.

Wat een zakelijk krediet precies kost, is afhankelijk van verschillende factoren. Voor een kortlopende financiering betaal je meestal afsluitprovisie maar verder bestaan de kosten vooral uit rentelasten en je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Meestal kun je boetevrij aflossen en is het dus net hoeveel kredietruimte je nodig hebt.

Wat zijn de voordelen vergeleken met een zakelijke lening?

Bij een zakelijk krediet kun je lenen tot een maximum van je kredietruimte, maar dat hoeft niet. Je kunt dus tijdens de looptijd zelf bepalen hoeveel je wilt opnemen en aflossen. Soms kun je afgelost geld direct weer opnieuw opnemen.

De exacte voorwaarden en rente verschillen per financier en zijn sterk afhankelijk van de financiële situatie van jouw onderneming.

Wanneer is een krediet geschikt als lening?

Een doorlopend krediet is soms duurder dan een zakelijke lening, maar je betaalt meestal alleen rente over het geleende geld. Als je zeker weet dat je het totale kredietbedrag opneemt is een lening vaak beter, maar als het lastig is om dat vooraf in te schatten geeft een zakelijk krediet meer flexibiliteit.

Als je bijvoorbeeld een grote klus, debiteuren, marketingkosten of ander werkkapitaal wilt vooruitbetalen dan wil je liever flexibel zijn met je opnamebedrag. Je leent alleen wat je nodig hebt en hoeft niet telkens terug te komen voor een nieuwe lening.