Vortex lanceert fonds van 145 miljoen euro

Vortex lanceert fonds van 145 miljoen euro

De Nederlandse software- en techinvesteerder Vortex heeft onlangs 145 miljoen euro opgehaald. Hiermee lanceert Vortex Capital Partners nu een nieuw fonds, het vierde buy-outfonds van het bedrijf. Het gaat zich richten op kleine en middelgrote software- en technologieondernemingen met een groot groeipotentieel.

Vortex Capital Partners is in 2012 opgericht en heeft een focus op het mkb in de software- en technologiebranche. Sinds het ontstaan heeft het al in 24 platformbedrijven geïnvesteerd. Daarbij heeft het ook meer dan 55 vervolginvesteringen gedaan.

Vierde fonds

Deze week maakt Vortex bekend dat het in korte tijd 145 miljoen euro heeft opgehaald bij bestaande en nieuwe investeerders. Hiermee richt het een nieuw fonds op.

Vortex gaat investeren in bedrijven in Nederland, België en andere landen in Europa.

Dit vierde fonds gaat het investeren in bedrijven in Nederland, België en andere landen in Europa. Vortex richt zich voornamelijk op bedrijven met een jaarlijkse omzet tussen de 3 en 30 miljoen euro, met nationaal en internationaal groeipotentieel.

Mijlpaal

Volgens Jan De Groot, Managing Partner bij Vortex Capital Partners, representeert het nieuwe fonds een belangrijke mijlpaal en onderstreept het daarnaast het vertrouwen van investeerders. “Met de succesvolle first and final closing van dit nieuwe fonds kunnen we voortbouwen op onze reeds bewezen strategie en de expertise van het team.”

‘Hiermee versterken we onze positie als actieve investeerder in de software- en technologiesectoren.’

“Hiermee versterken we onze positie als actieve investeerder in de software- en technologiesectoren, waar we veel kansen en consolidatiemogelijkheden zien. We kijken ernaar uit om ook vanuit dit fonds samen te werken met ambitieuze ondernemers en managementteams om bij te dragen aan het bouwen van sterke en gezonde bedrijven.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten