Kredietplatform Funding Cloud dit jaar naar Nederland

Kredietplatform Funding Cloud dit jaar naar Nederland

Financieringsplatform Funding Options lanceert vandaag in het Verenigd Koninkrijk de Funding Cloud. Dit kredietplatform komt later dit jaar ook naar Nederland. In de tweede helft van dit jaar is het platform hier beschikbaar.

Funding Cloud is een online platform dat de financieringsmarkt voor het mkb flink wilt opschalen door middel van open banking en data-analyse. Met behulp van dit kredietplatform kan Funding Options, dat door ING in 2018 naar Nederland werd gehaald, heel snel financieringsbeslissingen geven. Zo heeft Funding Options een nieuw record van aanvraag tot goedkeuring neergezet van 20 seconden.

Eind dit jaar zijn meer dan dertig kredietverstrekkers bij het platform aangesloten.

Eind dit jaar zullen meer dan dertig kredietverstrekkers in het Verenigd Koninkrijk bij het platform zijn aangesloten. De bedoeling is dat de dienst in de tweede helft van dit jaar ook in Nederland beschikbaar wordt.

Funding Cloud brengt vraag en aanbod samen

Funding Cloud is gelanceerd omdat het voor ondernemers in het mkb een grote uitdaging is om de weg te vinden tussen de verschillen soorten krediet. Funding Cloud werkt als gecentraliseerde marktplaats waar vraag en aanbod samenkomen.

“Het stroomlijnt het proces voor alle betrokken partijen, geeft mkb’ers snel duidelijkheid, en verlaagt de wrijvingsbelemmering voor kredietverstrekkers, wat de hele markt efficiënter maakt”, zo laat Funding Options weten. Het gebruikt hiervoor data-analyse, open banking-API’s en kunstmatige intelligentie. Hierdoor krijgen klanten direct te zien wat hun financieringsopties zijn.

Klanten zien direct hun financieringsopties.

Mocht een krediet behoevende ondernemer niet aan de voorwaarden voldoen, dan krijgt die wel gratis inzicht in de financiële gezondheid van de onderneming. Ook krijgen ze te zien welke stappen ze kunnen nemen om de volgende keer wel een positieve uitslag te krijgen.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten