Subsidies voor ondernemers

Voor ondernemers zijn er verschillende subsidies. De meeste daarvan gaan naar grote bedrijven, toch zijn er ook voor maatschappelijke en innovatieve bedrijven subsidies. De WBSO is een bekende. Vaak hebben gemeentes en provincies ook lokale regelingen.

Subsidies

Subsidies voor ondernemersVoor kleine ondernemers zijn er veel fiscale voordelen te behalen. Voor een subsidie is er meestal meer nodig dan een gemiddelde onderneming.

Lokaal via de gemeente of provincie zijn er verschillende regelingen. Voor een landelijke subsidie is er meestal een innovatie of maatschappelijke investering nodig.

Voor een landelijke subsidie is er meestal een innovatie of maatschappelijke investering nodig.

Benieuwd welke subsidies matchen met jouw bedrijf? Doe de gratis subsidie-scan en laat Subsidycloud.com je helpen met het aanvragen en managen van subsidies.

Technostarters

Voor jonge bedrijven die technologie ontwikkelen (technostarters) zijn er regelingen waarbij de overheid werkelijk in je onderneming investeert. Deze subsidies zijn een specialisme op zich. Startende ondernemers kunnen zich daarvoor het beste bij een incubator aansluiten.

technostarters die internationaal ondernemen

WBSO-subsidie

Voor ondernemers die producten of diensten vernieuwen en daar onderzoek (research & development) voor doen is er de WBSO-subsidie. Hierbij krijg je een deel van de loonkosten van de kosten hiervan vergoed. Ondernemingen met personeel kunnen daarbovenop een extra belastingaftrek ontvangen.

Je moet vooraf de subsidie aanvragen. Het onderzoek moet binnen de Europese Unie plaatsvinden, vooraf gepland zijn (projectfases kennen) en je moet inkomstenbelasting of loonbelasting betalen.

DHI-subsidie

Ondernemers met internationale ambities kunnen DHI-subsidie aanvragen voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies. Bijvoorbeeld als je investeert in een bedrijf of als je nieuwe afnemers wilt overtuigen van jouw technologie, product of dienst.

De subsidie is maximaal 200.000 euro voor een demonstratieproject en maximaal 100.000 euro voor haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten. Je projectkosten moeten minimaal 50.000 euro zijn.

Overheidsgarantie

Is je onderneming ook al geholpen met een bedrijfsfinanciering? De overheid biedt daarvoor verschillende (bank)garanties aan ondernemers. Zoals een financiering die internationaal ondernemen of ondernemen in de Europese Unie stimuleert. Ook zijn er mogelijkheden voor duurzaamheid en energiebesparing.

Adviesbureaus kan helpen bij subsidieaanvraag

Bedrijven die al wat langer bestaan kunnen voor subsidies soms terecht  bij speciale adviesbureaus. Op het gebied van internationaal ondernemen, innovatie, of Europese subsidies, zijn vaak specialistische adviseurs actief.

Benieuwd welke subsidies matchen met jouw bedrijf? Doe de gratis subsidie-scan en laat Subsidycloud.com je helpen met het aanvragen en managen van subsidies.