Floryn haalt 9 miljoen op

Floryn haalt 9 miljoen op

Floryn heeft weer extra kapitaal binnen. De snelgroeiende fintech heeft recent 9 miljoen euro opgehaald. De investering komt van Endeit Capital en bestaalde aandeelhouders zoals Peak Capital.

Met het geld wil Floryn extra mensen aannemen zodat hun product verder ontwikkeld kan worden. Maar het gaat het extra kapitaal ook gebruiken voor uitbreiding in binnen- én buitenland. Volgens het bedrijf gebeurt dit in een tijd waarin de vraag naar bedrijfskrediet is toegenomen met 98 procent.

Vraag naar bedrijfskrediet is met 98% toegenomen.

Toegang tot BMKB-C garantieregeling

Sinds begin deze maand heeft Floryn, als mkb-financier met een PSD2-vergunning, toegang tot de BMKB-C garantieregeling van de overheid. Deze borgstellingsregeling is in het leven geroepen voor ondernemers die inkomsten verliezen als gevolg van het coronavirus. De crisis heeft echter ook geleid tot een toegenomen digitalisering. “Hierdoor is Floryn nog sterker gepositioneerd om de concurrentie aan te gaan met banken”, zo legt de fintech uit.

Door toegenomen digitalisering is Floryn nog sterker gepositioneerd om te concurreren met banken.

Endeit Capital heeft ervaring met uitbreiding en overnames

Met Endeit Capital heeft Floryn in ieder geval een investeerder aan boord die veel ervaring heeft op het gebied van internationale uitbreidingen en het doen van overnames, een onderwerp dat Floryn de komende tijd zeker wil gaan onderzoeken.

“Floryn wordt gedreven door technologie, data en processen, waardoor ze veel efficiënter en nauwkeuriger zijn. Wij zijn erg enthousiast om het bedrijf met behulp van onze ervaring verder te helpen groeien”, zo zegt Edwin Hengstmengel, Partner van Endeit Capital.

Eind vorig jaar wist Floryn ook al een bedrag van 60 miljoen euro op te halen.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten