Floryn haalt 60 miljoen op

Floryn haalt 60 miljoen op

Floryn, dat krediet verstrekt aan het mkb, heeft in totaal 60 miljoen euro aan financiering opgehaald. Dit deed het onder andere bij de Nederlandse hypotheek- en zakenbank NIBC. Met dit geld kan Floryn meer en grotere bedrijven helpen te groeien.

Volgens CEO Sven van der Biezen heeft Floryn in korte tijd een sterke positie opgebouwd als alternatief voor de banken als het gaat om kredieten tot 2 miljoen euro. “Deze financiering geeft ons de mogelijkheid om meer mkb’ers te helpen met het realiseren van hun ambities en verdere groei.”

Inspelen op vraag naar alternatieve financiering

Het geld is beschikbaar gesteld door NIBC, dat niet alleen met Floryn maar ook met andere toonaangevende fintechs samenwerkt. Het speelt hiermee in op de toenemende vraag naar alternatieve financiering voor het mkb. Floryn denkt met de nieuwe financiering volgend jaar te kunnen verdrievoudigen.

Floryn, dat eerder bekend was onder de naam InvoiceFinance, zegt het afgelopen kwartaal meer dan 4.600 kredietaanvragen te hebben ontvangen. De fintech beoordeelt deze met behulp van data-analyse en machine learning razendsnel. Er wordt gekeken naar bankafschriften en andere datapunten.

Floryn denkt met de nieuwe financiering volgend jaar te kunnen verdrievoudigen.

 

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten