menu

Investeerders overzicht

Investeerders, business angels, informal investors en investeringsmaatschappijen zijn met grote regelmaat te vinden via de (netwerk)-organisaties uit het volgende overzicht (in alfabetische volgorde):

 1. BAN (Business Angels Netwerk) Nederland
  www.bannederland.nl

  Een landelijke koepelorganisatie van partijen die business angels en ondernemers bij elkaar brengt. Ze faciliteert haar deelnemers bij het tot stand brengen van deals zonder daarbij zelf op te treden als matchmaker. Voor onze zuiderburen is er een netwerk van business angels dat is gericht op Vlaanderen.
 2. BiD Network
  www.bidnetwork.org

  Internationaal netwerk en tussenschakel tussen ondernemers en investeerders. Richt zich met name op opkomende markten en gebieden.
 3. De Investeerdersclub
  www.deinvesteerdersclub.nl

  Deze club regelt regelmatig bijeenkomsten voor ondernemers en investeerders en durft ook nog actief te zijn in het starterssegment. Helaas bleek de club voor ons niet zo toegankelijk. We zochten vriendelijk contact voor een kennismaking maar kregen per e-mail te horen dat er “geen interesse voor danwel belang bij is.”
 4. Investormatch
  www.investormatch.nl
  Investormatch is een crowdfunding-platform waar investeerders rechtstreeks in bedrijven investeren. De kracht van Investormatch is dat zij naast de “crowd” ook een groep van 1000 premium investeerders (business angels en investeringsfondsen) aan zich gebonden heeft. Investormatch is in september 2016 overgenomen door financieel adviesbureau De Breed & partners.
 5. Leapfunder
  www.leapfunder.com
  Biedt een platform waarbij startups online kunnen pitchen bij business angels. Richt zich op internationale markt maar werkt vanuit Amsterdam en heeft vanuit daar al verschillende Nederlandse startups van kapitaal voorzien.
 6. Matchinvest
  www.matchinvest.nl
  Een platform dat bestaat sinds 2008 en veel gebruikmaakt van lokale partners. Koppelt graag investeerders die daarnaast als ervaren ondernemers begeleiding kunnen geven bij de invulling van de kapitaalbehoefte.
 7. Mind Hunter
  www.mindhunter.nl

  Eigen investeringsmaatschappij die naast het eigen fonds ook ondersteuning biedt bij het vinden van externe investeerders. Werken zowel regionaal als internationaal.
 8. Money Meets Ideas
  www.moneymeetsideas.nl

  Platform waar ondernemers investeerders kunnen vinden. Onderdeel van Schretlen, dat zelf een vermogensbank is van de Rabobank. Zijn jarenlang actief en geven nog regelmatig workshops en pitches.
 9. NPEX
  www.npex.nl
  NPEX is een aandelenbeurs voor het mkb bij de financiering van één tot maximaal vijftien miljoen euro. Bedrijven kunnen hier geld ophalen door het uitgeven van aandelen of obligatieleningen. Investeerders bestaan uit kleine (particuliere) beleggers die individueel kunnen investeren of kiezen voor aangesloten beleggingsfondsen.
 10. The Informal Investors Network
  www.tiincapital.nl
  De investeringsfondsen van TIIN Capital investeren risicodragend vermogen (venture capital en private equity) in early stage ICT en high-tech bedrijven en later stage MKB bedrijven, waaronder maakindustrie en ICT.
 11. Vectrix Nextstage
  http://www.vectrix.nl/venture-capital/nextstage/

  Organisatie die zich richt op het ondersteunen van (innovatieve) starters en regelmatig workshops en elevator pitches organiseert voor ondernemers en investeerders.

Alternatief voor een investeerder? Crowdfunding!

Zijn bovestaande organisaties te formeel, te zwaar of onbereikbaar? Dat is niet zo gek, investeerders zoeken meestal naar dé speld in een hooiberg. Als elke vermogende particulier een kanshebber zou kunnen zijn om te investeren in jouw onderneming, is een publieksfinanciering misschien een optie. Crowdfunding biedt het reguliere mkb een volledig alternatief voor investeerders.