Lendahand

Nederlandse startups halen 101 miljoen op in Q2 2015

In het tweede kwartaal van dit jaar is er in ons land 101 miljoen euro aan durfkapitaal opgehaald door startups. Dit gezamenlijke bedrag werd opgehaald door 28 startups, maar de bedrijven Shapeways, HackerOne en TravelBird haalden de grootste duit uit het zakje: samen waren deze drie goed voor twee derde van het totale investeringsbedrag.

Investeerders hebben nog altijd veel interesse om in startups te investeren. Dit blijkt uit het overzicht dat Startup Juncture iedere drie maanden uitbrengt. Hieruit komt ook naar voren dat in vergelijking met het eerste kwartaal er minder deals plaatsvonden (28 tegenover 33), maar dat die deals uiteindelijk wel meer opleverden (101,1 miljoen euro tegenover 83,7 miljoen euro).

Hoewel het totale opgehaalde bedrag in het tweede kwartaal dus hoger was dan in het eerste, is de mediaan van de bedragen wel twee ton lager. Daar waar het in de eerste drie maanden 1 miljoen euro was, bedroeg het nu 800.000 euro.

27,2 miljoen euro voor Shapeways
Shapeways wist in het tweede kwartaal het meest durfkapitaal op te halen. Dit bedrijf kreeg een financiering van in totaal 27,2 miljoen euro. Andere klappers dit kwartaal waren HackerOne, dat 22,7 miljoen euro wist op te halen in een Series B-ronde en Travelbird dat 16,5 miljoen euro kreeg van Rocket Internet.

Gerelateerde berichten