Crowdfunding in de sportwereld

Crowdfunding wordt steeds populairder, zo is gebleken dat crowdfunding al wordt gebruikt bij maanmissies en in de gezondheidszorg. Maar dit zijn niet de enige gebieden waarin men Ook wordt crowdfunding gebruikt in de sportwereld. Hierbij kan het gaan om crowdfunding voor individuele sporters of voor het teambelang.

Topsporter Jeffrey Wammes

Jeffrey Wammes is vanaf kinds af aan bezig met turnen, dit is dan ook zijn passie. Hij werd zelfs al op 11-jarige leeftijd gevraagd om mee te doen met de Nationale Selectie. Dat motiveerde hem enorm, hierdoor ging zijn grote turnavontuur echt van start.

Alleen hij kende ook tegenslagen, zo brak hij zijn beide enkels in 2006, in 2012 mocht hij niet meedoen met de Olympische spelen omdat er besloten was door de bond dat Epke Zonderland namens Nederland naar de Olympische Spelen mocht. Dit waren dan ook grote teleurstellingen voor Jeffrey. Desondanks blijft hij gemotiveerd en gaat hij voor de Olympische spelen van 2016 in Rio.

Crowdfunding om topsport te financieren

Ondanks enkele tegenslagen, is zijn motivatie alleen maar gegroeid om dit keer wel naar de Olympische Spelen in Rio te gaan. Dat is een grote droom van hem, daarom zet hij alles op alles. Uiteraard heeft Jeffrey hier ook de financiële middelen voor nodig. Door het wegvallen van zijn grootste sponsor is het voor hem financieel veel lastiger geworden.

De kans bestaat dat Jeffrey moet stoppen met de trainingen, een andere baan moet gaan zoeken en dus niet naar de Olympische Spelen kan. Maar toch heeft hij een optie gevonden om door te gaan, namelijk crowdfunding. Hiermee probeert hij geld in te zamelen om uiteindelijk te schitteren in Rio. De financiering is al succesvol, want het doel van €12.500 is al bereikt. Dankzij crowdfunding maakt Jeffrey dus een grote kans om naar de Olympische spelen te gaan!

 

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten