Finaforte start met crowdfunding

Finaforte start met crowdfunding

Deze week start Finaforte met crowdfunding. Het lanceert een nieuwe site, Finaforte Invest, waar investeerders in vastgoed- en bedrijfsleningen kunnen investeren die vanuit Finaforte zelf komen. Om de nieuwe service aan te bieden werkt het bedrijf samen met NLInvesteert.

Finaforte is een tussenpersoon in zakelijke financieringen. Het faciliteert financieringsoplossingen zoals een zakelijke hypotheek, overname financieringen of groeifinanciering. Het bedrijf heeft ondertussen meer dan 10 jaar aan ervaring met het regelen van maatwerkfinancieringen voor ondernemers.

Samenwerking NLInvesteert

Nu maakt het bedrijf bekend dat het met Finaforte Invest start met crowdfunding. Naar eigen zeggen halen investeerders voordeel uit de ervaring van Finaforte. De leningen die gepubliceerd worden op de nieuwe site komen namelijk vanuit het bedrijf zelf.

‘Finaforte maakt gebruikt van de AFM-vergunning van NLInvesteert.’

Het bedrijf gebruikt de crowdfudingtechniek en -bemiddeling van NLInvesteert. Door de samenwerking kan Finaforte gebruikmaken van de AFM-vergunning van het platform.

Instappen vanaf €1.000

Investeerders kunnen vanaf duizend euro instappen. Volgens het bedrijf ligt het rendement voor de crowdfunding-projecten tussen de 6 en 11 procent. Op dit moment kunnen bezoekers zich aanmelden als investeerder op de nieuwe site, maar binnenkort worden hier de eerste projecten geplaatst.

‘Het is een vanzelfsprekende stap dat we zo nog meer maatwerkoplossingen bieden aan ondernemers.’

“Als specialist in financieringen voor ondernemers is het een vanzelfsprekende stap dat we op deze manier nog meer maatwerkoplossingen kunnen bieden aan onze ondernemers. Daarnaast bieden we solide mogelijkheden voor investeerders om een mooi rendement te halen”, aldus Waldy Pollack, CEO van Finaforte.

Pleuni

Pleuni

Pleuni Jacobs werkt sinds eind 2019 voor Investeerders.nl, waar ze zich vooral bezighoudt met nieuws- en achtergrondartikelen.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten