UtrechtInc-startups haalden 250 miljoen euro op

UtrechtInc-startups haalden 250 miljoen euro op

UtrechtInc blijkt een goede broeiplaats voor startups op zoek naar geld. De startups die namelijk voortkomen uit deze Utrechtse incubator hebben tot nu toe gezamenlijk meer dan 250 miljoen euro aan investeringen opgehaald. Recente investeringen in bedrijven als SnappCar en Solease hielpen hier aan mee.

Eerder deze maand maakte UtrechtInc al bekend dat in de periode 2009-2016 de incubator meer dan honderdvijftig startups heeft ondersteund en dat 63 procent van de startups is geslaagd. En werd in 2010 nog 6 miljoen euro omzet gedraaid door de startups, vorig jaar was het totale bedrag alweer opgelopen tot 84 miljoen euro.

En nu is de mijlpaal van 250 miljoen euro aan investeringen bereikt. Recent werden er miljoenen gestoken in onder meer de alumni Senfal, dat 1,1 miljoen euro kreeg om te groeien in Europa, en SnappCar, dat 10 miljoen euro aan groeigeld ontving. Ook zonnepanelenverhuurder Solease wist 1,5 miljoen euro binnen te halen. En Cristal Therapeutics haalde begin dit jaar zelfs 12,8 miljoen euro op zodat het nieuwe medicijnen kan ontwikkelen.

85 startups ontvingen startkapitaal

Tot nu toe hebben 85 startups bij UtrechtInc een startkapitaal ontvangen uit het Rabo Pre-seed Fund, waar de Utrechtse business-incubator samen met de Rabobank beheerder van is. De lening wordt verstrekt aan startups die de acceleratieprogramma’s van UtrechtInc succesvol hebben doorlopen. Volgende maand krijgen een handjevol nieuwe startups de kans om support van UtrechtInc te krijgen. Aanmelden hiervoor kan nog tot 28 augustus.

Over de auteur

Over de auteur

Investeerders is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten